Konsept model olarak tanıtıldığı ilk anda Volkswagen Tarok Pickup modeline ayrı bir ilgi göstermiştik. Aracın kompakt bir pickup modeli olduğunu görmemizin dışında yeni nesil tasarıma geçiş yapıldığını da hissetmiştik. Uzun süredir merakla beklediğimiz yeni kompakt serisinin konsept aşamasında kalıp kalmayacağı da merak konusu olmuştu.

Bir türlü seri üretimde nasıl olacağını göremediğimiz ve seri üretim versiyonu konusunda bilgilerin gelmediği araç için sonunda bazı açıklamalar ortaya çıktı. Markanın yetkili isimlerinden biri olan Duncan Movassaghi, seri için merak edilenleri açıklamış oldu.

Okumadan Geçmeyin: 2022 Toyota Tundra için Resmi Görsel Geldi! İşte Tasarım

Volkswagen Tarok Hemen Gelmeyecek

Yöneticinin söylediğine göre markanın şu an ki amacı mevcut olan modeller üzerinde bir yoğunlaşma yapmak. Mevcut modeller üzerinde yoğunlaşmayı bir tarafa bırakın, asıl amaç elektrikli otomobilleri öne çıkarmak.

Zaten birçok markada yeni stratejinin bu olduğunu biliyoruz. Sadece Volkswagen için geçerli değil. Diğer birçok markada da aynı durum geçerli. Elektrikli otomobil her zaman için liste başında yer alacak gibi duruyor.

Böyle bir dönemde konsept pikcup modelleri için ek olarak bir zaman ayırmayacak olan markanın kompakt modellere de şu an için yönelmeyeceği konuşuluyor. Bu demek oluyor ki Volkswagen Tarok gibi bir seri henüz gündemde değil.

Kompakt modellere geçiş yapmak için biraz daha beklemek gerekecek gibi duruyor. Bu arada Tarok modelinin ne zaman tanıtılacağı ise hala net değil. Evet gecikme olacak onu anladık ama araç ne zaman tanıtıma çıkacak ve seri üretim ne zaman onu anlamadık. Belki de proje tamamen iptal edilmiş bile olabilir. Tabii ki bunu da şu an bilmemiz çok mümkün değil.

Aslında bakarsanız aracın tasarımı da çok şık duruyordu. Konsept modeli ilk gördüğüm anda çok beğenmiştim. Ama demek ki Volkswagen biraz daha beklemeyi tercih edecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version