Oturma kapasitesini yedi kişiye çıkartan üçüncü koltuk sırası ve 700 litrelik bagaj alanıyla Tiguan Alllspace yollarda.

Volkswagen Tiguan Allspace: Yer Meselesi

Tiguan’ın yaşam ve yükleme alanından fazlasını bekleyenler için Allspace versiyonu sunuluyor. Allspace’in Tiguan’dan ne kadar farklı olduğunu tasarımla değil ölçülerle anlamak mümkün.

Allspace, Tiguan’a göre 215 mm daha uzun ve dingil mesafesi de 106 mm daha fazla. Tiguan’ın bagaj hacmi 615 litreyken üç koltuk sırası bulunan Allspace’in bagajı 700 litre. Eğer üçüncü koltuk sırası istenmez ise Allspace 760 litre bagaj hacmi sunuyor.

Aynı motor ve şanzımana sahip, yeni koltuklu Tiguan Allspace ile Tiguan arasındaki ağırlık farkı ise 132 kg. Ön koltuklarda Tiguan’dan farklı hissettirmeyen Allspace, alıştığımız sade ve ergonomik konsol tasarımını sunuyor. Aydınlık kabinde görüş açıları sorunsuz. Arka kapı ve bagaj kapağı açıldığında ise sayısal farklılıkların avantajı ortaya çıkıyor.

Üçüncü koltuk sırası bulunan test aracımızda kızaklı ikinci koltuk sırası da bulunuyordu. Üçüncü sıra açılmadığında, ikinci koltuk sırası en arka pozisyona getirilip ferah bir oturma alanı elde ediliyor. Üçüncü koltuklar kapalıyken, elektrikli bagaj kapağının ardındaki 700 litrelik devasa bagaj hacmi kullanılabiliyor.

Aynı motor ve şanzımana sahip Tiguan ve Tiguan Allspace arasındaki boyut ve 132 kg’lik ağırlık farkı hızlanma ve tüketim verilerinde ciddi bir farka sebep olmamış.

Fabrika verilerinde Tiguan’da 6,1 lt/100 km ortalama tüketim sunulurken Tiguan Allspace’de 6,5 lt/100 km değeri karşımıza çıkıyor. Testte ise 7,2 lt/100 km’lik bir değer elde ettik. Fabrika verisi hızlanma değerlerine göre Tiguan 0’dan 100 km/s’ye 9,2 saniyede, Allspace 9,5 saniyede ulaşıyor. Test ölçümlerinde ise 10,0 saniye elde ettik.

Volkswagen Tiguan Allspace Ne Kadar?

Fiyatlara baktığımızda Comfortline donanım seviyesinden başlayan Tiguan Allspace 193.105 TL‘yken aynı donanımlı standart Tiguan 175.927 TL‘ye alınabiliyor. Aradaki yaklaşık 18 bin TL’lik farkı ödeyip ödememek, tamamen bu kadar alana ihtiyaç duyup duymamaya bağlı.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version