Volvo V40 T3 Inscription’ı sizin için test ettik. Sağlamlığıyla nam salmış Volvo’nun ilk 5 kapılı kompakt hatchback modeli olan V40, tasarımından teknolojisine kadar uzun bir yelpazede hem İsveçli marka için hem de otomobil endüstrisi için ilkleri barındırıyor.

Volvo V40 T3 Inscription’ın Getirdiği İlkler

Karoser: Kompakt sınıfın en özgün görünenlerinden biri olan Volvo V40, sürüden ayrılan modeller arasında. 4,37 metre uzunluğundaki V40, arka koltuklardaki baş mesafesi dışında genel anlamda sınıfı için yeterli genişliği sunabilen bir otomobil.

324 litrelik bagaj hacmi boyutlara göre küçükken arka koltukların katlanmasıyla 1030 litreye kadar arttırmak mümkün. Görüş açılarında küçük arka cam ve kalın A sütunlarından olumsuz etkilenen kompakt hatchback, Yan Trafik Uyarı Sistemi sayesinde geri manevralarda sürücüsünü yandan gelen araçlar ve yayalar konusunda uyarıyor.

Motor ve Sürüş Özellikleri: Volvo V40 T3 Inscription’ın Türkiye’de tüketicilere sunduğu tek motor olan 1,5 lt’lik 4 silindirli benzinli ünite 152 HP ile yeterli çekiş gücünü ve performansı sunabiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzıman konfor odaklı bir çalışma karakterine sahip. Ara hızlanmalarda beklentileri karşılayan otomobilin yakıt tüketimi sakin kullanımda bizce yeterince makul.

Ağırkanlı çalışan direksiyon sistemi dinamik sürüşlerin ön planda tutulmadığına işaret ediyor. Zorlandığında ortaya çıkan önden kayma eğilimi de bu fikri destekliyor. Konfor konusundaysa beklentiler çok daha iyi karşılanıyor.

Rekabet Karnesi: Sınıfında güvenlik denince akla gelen ilk modellerden biri olan Volvo V40, tek motor ve şanzımanla satılmasıyla tüm rakiplerinden ayrılıyor.

Başlangıç fiyatında 136 HP’lik BMW 118i’nin üstünde kalsa da, 116 HP’lik Audi A3 Sportback 1.0 TFSI ve 122 HP’lik Mercedes A 180 gibi daha güçsüz modellerden daha mantıklı ve daha ekonomik fiyat etiketine sahip.

Sonuç: Volvo’nun güvenlik felsefesini dinamik ve genç bir ruhla birleştiren Volvo V40 T3 Inscription, kaliteyi en iyi hissettiren premium modellerden biri.

Zengin konfor ve güvenlik donanımlarıyla fark yaratan otomobil kabin genişliği ve dinamizm konularında rakiplerinin gerisinde kalsa da kendi güçlü karakterine sahip önemli bir alternatif.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version