Doğru zamanda, doğru pazardaki, doğru otomobil mi? İşte şimdi ona bakıyorsunuz. Volvo XC 40, Volvo’nun ilk küçük premium SUV modeli.

Şirket Başkanı Hakan Samuelsson, bunu en hızlı büyüyen segment olarak tanımlıyor ve “Gelecek için doğru ürüne sahibiz” diyor. Buna itiraz etmek güç. Daha büyük 60 ve 90 modellerinin çekiciliğiyle başarılı oldular. Şimdi daha küçük ve daha uygun fiyatlı bir modelle bu iddiayı sürdürüyorlar.

Kıdemli Başkan Yardımcısı Robin Page, tasarım için şunları söylüyor: “Bu bizim için yeni bir segment ve yeni bir şeyler yapabilme şansımız vardı. Bu otomobil ağabeyleri 90 veya 60 gibi görünmek zorunda değil. Daha çok birer kuzen gibi görünebilir.

Volvo XC 40 Hatlarıyla Dikkat Çekiyor

Şık ve sert hatlara sahip crossover, yeni 40 ailesinin ilk modeli. Her ne kadar resmi olarak açıklanmasa da, büyük olasılıkla mevcut V40 hatchback’in yerini alacak ve başta Çin pzarı için onun daha uzun bir versiyonu yapılacak.

Volvo XC 40, Volvo’nun yeni CMA (Kompakt Modüler Mimari) platformu üzerinde yapılan ilk otomobili. Çinli sahibi Geely ile birlikte geliştirildi ve aynı altyapı Lynk & Co markası tarafından da kullanılacak. Volvo tasarımcıları, platform paylaşımına karşın araçların çok farklı görüneceğini iddia ediyor.

XC40, 2.0 litre dört silindirli motorla karşımıza çıkacak. 190 HP üreten D4 dizel ve 250 HP’lik T5 benzinli, dört çeker sürüş ve otomatik şanzımanla sunulacak. Daha sonra önden çekişli ve manuel versiyonlar da gelecek. Bir süre sonra ise, bunları Volvo ve Geely tarafından geliştirilmiş üç silindirli benzinli motorlar izleyecek. Şarj edilebilir hibrit XC40 ve biraz daha geç olsa da, tamamen elektrikli versiyon da göreceğiz.

XC40 ile eşzamanlı olarak Casre by Volvo, yani şirkete göre “dünyanın ilk otomobiller için abonelik” programı da başlatılıyor. Cep telefonu veya müzik dinleme üyelikleri gibi, müşteriler 24 aylık sürelerle araçları alabilecekler. Sürenin ardından tekrar yenisine geçebilecekler. Önce belli ülkelerde başlayacak sistemde, motor ve donanım seçenekleri tercih edilebilecek.

Genç sürücülerin araç sahibi olmaktan çekinmesi düşüncesiyle Volvo farklı bir taktik izliyor. Beş yıl içerisinde satışlarının beşte birinin Care by Volvo kanalıyla olmasını bekliyorlar.

Eski yolla bir XC40 alırsanız, önden çekişli manuel 155 HP T3 benzinli için 27 bin 905 sterlin ödemeniz gerek. 150 HP’lik D3 dizel için ise fiyat 28 bin sterlinden başlıyor. Daha havalı görünen R-Design versiyonları 30 bin sterlin bandını aşıyor ve T5 First Edition ise 40 bin sterlin civarında.

XC40 dışarıda olduğu gibi içeride de dikkat çekici. Dokunmatik ekran, 60/90 serisi modellerde olduğu gibi, ama bunun dışındakiler XC40 modeline özgü ve diğer 40 serisi modellerden iz yok. Şanzıman tünelindeki konsolda yer alan çıkarılabilir çöp kutusu dahil yaratıcı saklama çözümlerine sahip.

Volvo XC40 Ne Zaman Yollarda Olacak?

XC40, 4425 mm uzunluğa sahip ve XC60’a göre 260 mm daha kısa. Yine de yeterli bagaj alanı, önde ve arkada bol miktarda diz mesafesi sunuyor Ayrıca C sütunu görüş açısını çok fazla kaplamıyor. Bu otomobil, 2018’de yollara çıkmaya başlayacak.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version