SUV sınıfında büyümeye giden Volvo, şimdiye kadar hiç olmadığı bir boyutta, kompakt SUV ile farklı bir kulvara giriş yaptı. Tasarımıyla markanın yeni yüzüne sahip olan Volvo XC40, T biçiminde Thor çekici olarak adlandırılan LED gündüz farlarıyla marka imzasına sahip.

Geniş ön panjur tasarımı, düz ve uzun motor kaputuyla ağabeyleri XC60 ve XC90’ın izini taşıyor. XC40, profiliyle biraz daha “genç” hissettiren detaylara sahip. Gövdeden farklı tavan rengi seçimi, yan ayna ve jantlarda da renk kişiselleştirmesi XC40’ın dinamikliğini arttırıyor.

Tavana doğru yükselen arka kapı çizgisi tasarıma hareket kazandırırken, kalın C sütunları görüş açılarından ödün verilmesine neden oluyor. Otomobilin arkasında da modern çizgiler devam ediyor. Plakalığın tampona yerleştirilmesi sade görünmesine yol açmış. L biçiminde, marka için karakteristik olan stoplar rahat algılanacak boyutlarda.

Volvo’nun yeni modüler platformu CMA’yı kullanan ilk model olan XC40, daha sonra bu platformu Volvo 40 Serisi’nin diğer kompakt modelleri ve Gelly markasıyla da paylaşacak. XC40’ın boyutlarına baktığımızda XC60’tan 263 mm kısa olduğunu görüyoruz. XC40’ın dingil mesafesi 162 mm daha kısa, genişliği 39 mm daha az ama yüksekliği sadece 3 mm daha alçak tutulmuş. Bu da Volvo’nun SUV tasarımında “yükseklik” konusuna verdiği önemin bir sonucu.

Otomobilin içerisinde de dışında olduğu gibi modern ve yenilikçi çizgiler kullanıldığını görüyoruz. Dikey yerleştirilen multimedya ekranı ve dikey havalandırma ızgarası Volvo’nun yeni nesil tasarımının bir ürünü. Ancak vites konsolu, vites kolu, direksiyon, kapı içi ve eşya gözü tasarımları Volvo için yeni çizgilere sahip. XC40’ın iç mekanının modern göründüğü kadar da ergonomik olması sağlanmış. Kullanılan malzemelerde de kaliteye özen gösterilmiş. Otomobilin ön koltukların yan destekleri ve minder sertlikleri uzun süreli kullanımda konforu koruyor.

Volvo XC40 Sürüş Özellikleri

Sürüş özelliklerine baktığımızda Volvo’nun genel sürüş karakteri olan “konfor” algısının yüksek olduğunu söylemeliyiz. Yumuşak bir direksiyon yönlendirmesi bulunan otomobil, manevralarda sürücüsüne konfor sağlıyor. Yüksek hızlarda veya ani ağırlık transferlerinde yeteri kadar da hızlı cevap verebiliyor. Süspansiyon sistemi de benzer şekilde karoser salınımlarını kontrol altında tutuyor.

Dört tekerlekten çekişli olan otomobil virajlarda ve dönüşlerde yeteri kadar çevik, çizgisini koruyan bir sürüş tecrübesi sunuyor.

Sürüş organizasyonunda 2,0 litrelik, çift turbo destekli, 190 HP’lik dizel motorun direksiyonundaydık. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor. Bu motoru farklı modellerde kullanmış, yakıt ekonomisi ve hızlanma dengesini başarıyla kurduğundan bahsetmiştik. XC40’ta ilk izlenimimizde oldukça canlı bir hızlanma tecrübesi yaşattığı yönünde oldu.

Sonuç: Volvo’nun en küçük SUV’u XC40, tasarımıyla modern ve kalite algısı yüksek bir otomobil olarak karşımıza çıktı. İç mekan ve yükleme alanlarındaki fonksiyonelliği arttıran tasarım öğeleri, zengin güvenlik donanımları XC40’ın avantajlı olmasını sağlıyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version