Volvo XC60 ikinci neslinde boyut atlamış gibi görünüyor. XC90 ve S90 ile gelen özgün tasarım öğeleriyle yeni XC60, stil sahibi bir SUV olarak karşımıza çıktı.

Volvo XC60 İkinci Nesil Değişimiyle Fark Yaratıyor

İkinci neslinde bu kadar fark yaratan değişikliği çok az otomobilde görüyoruz. İsveç’teki Torslanda Fabrikası’nda üretilen, tamamen yeni bir platformda yükselen XC60, abisi XC90 gibi seçkin ve tarz sahibi görünüyor. T Şeklindeki LED gündüz farları, özgün stop aydınlatmalarıyla gündüz bile fark edilebiliyor. Karoserinin kaslı ve akıcı görünmesini sağlayan çizgiler kullanılmış. Benzer seçkinlik kabin içerİsinde de bizi selamlıyor.

Orta konsolda büyük bir alanı kaplayan multimedya sisteminin ekranı genelin aksine dik konumlandırılmış. Dik yerleştirilen ekran sayesinde navigasyon sistemini takip ederek yol alırken gideceğimiz yolun daha büyük bir kısmını görebildik. Ekranın çözünürlüğü ve dokunma hassasiyeti başarılı. Kapsamlı menüsü içerisinde aradığınızı rahat bulabiliyorsunuz. Elektronik güvenlik donanımları, akıllı telefon eşleştirmeleri gibi özellikler buradan rahat takip ediliyor.

İç mekanda kullanılan malzemeler genel olarak yumuşak plastik, kaliteli parlak siyah plastik ve alüminyum detaylardan oluşuyor. Kalite algısı oldukça yüksek tutulan otomobilin işçilik seviyesi de premium sınıf standartlarında.

Uzun boyluların bile rahat etmesini sağlayacak geniş bir yaşam alanı sunuluyor. Virajlı yolların bolca olduğu rotamızda koltuk konforu ve desteklerinin yeterli gelmesi sebebiyle yorulmadan zaman geçirdik. Karoserin aşırı esnemesine izin vermeyen yumuşak süspansiyon sisteminin de yoldaki bozuklukları kabine fazla taşımaması konforu arttıran bir diğer etkendi. Direksiyon sistemi de yumuşak ayarlara sahip. XC60 dinamik bir sürüş tecrübesi yaşatmak yerine konfor odaklı bir sürüş sağlamayı tercih ediyor.

Sürüş izlenimi sırasında önce otoyol ile başlayan rotada başarılı izolasyon ile dizel motorun gürültü ve titreşiminin kabine yansımadığını gördük. Sadece dört tekerlekten çekişli alınabilen XC60’ın gevşek zeminde güven vermesinde 4 tekerlekten çekiş sisteminin başarısı önemli pay sahibi.

Volvo XC60

190 HP’lik motor hızlanma isteğiyle iki kişi ve bagajdaki valizlerimize rağmen yeteri kadar dinamik ve akıcı bir sürüş sağladı. Ara hızlanma ihtiyacı olduğu durumlarda da yeteri kadar atak olabiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanın hızlı vites geçişleri, ani hızlanma isteklerinde birden fazla vites oranını hızlı şekilde düşürebilmesi sürüş kalitesi ve güvenini arttırıyor. Geartronic isimli otomatik şanzıman manuel olarak yönetildiğinde de hızlı ve pürüzsüz çalışıyor.

Volvo XC60’ın Fiyatı Ne?

Fiyat listesinde şimdilik, selefinde de sunulan, 2.0 D4 AWD ile yer alan XC60, Momentum donanımıyla 350.000 TL’den başlayan fiyatlara sahip. R-Design için 383.460 TL, Inscription donanımı için 386.930 TL isteniyor.

Sonuç: Volvo XC60 yepyeni karoseriyle çok çekici ve seçkin görünüyor. Selefinde de yer alan 190 HP’lik dizel motor rakiplerle mücadele edebilecek yetenekte. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve AWD sistemin sunulması değerini arttırıyor. 350.000 TL’lik başlangıç fiyatı önemli rakiplerinden biri olan, 364.000 TL’lik BMW X3 xDrive20d’dan daha cazip bir seviye sunuyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version