Kuzey Amerikan Uluslararası Otomobil Fuarı‘nın (NAIAS) ABD’nin Michigan eyaletine bağlı Detroit şehrinde 2020 yılının Haziran ayında düzenleneceği resmen doğrulandı. Ancak şimdiden otomotiv sektöründen birçok isim, büyük otomobil fuarlarının bir geleceğinin olup olmadığını sorgulamaya başlamış durumda.

Son olarak tartışmaya Volkswagen Grubu‘nun yönetim kurulu üyesi Herbert Diess de katıldı.

‘Fuarlar artık amacından uzaklaştı’

Avustralya merkezli Motoring sitesinde yer alan habere göre Diess, geleneksel otomobil fuarlarının öldüğüne inanıyor.

Temmuz ayının başında düzenlenen 2018 Goodwood Hız Festivali‘ne katılan ve etkinlik kapsamında bir dizi açıklamalarda bulunan Diess, otomobil fuarlarıyla ilgili “1960’lardan kalma bir pazarlama ürünü ve artık amacından uzaklaşmış durumda. Bizim istediğimizi müşterilere ulaştırmamıza yardımcı olmuyor ve müşterilerin de istediğini artık onlara sunamıyor” dedi.

Aslına bakılırsa Diess bu açıklamalarında pek de haksız sayılmaz. Teknolojinin inanılmaz derecede hızlı gelişmesiyle beraber artık herhangi biri, bir video hazırlayıp sosyal medya üzerinden milyonlara ulaşabiliyor.

Nitekim geçtiğimiz son birkaç yılda da otomobil üreticileri yeni modellerini fuarların haricinde tanıtma yolunu tercih etti. Goodwood gibi daha küçük ve niş alanlar, otomobil markaları için ideal tanıtım merkezlerine dönüşüyor.

Bağımsız tanıtım etkinlikleri revaçta

Bu noktada fuarlardan ve diğer etkinliklerden bağımsız düzenlenen tanıtım çalışmaları da var elbette. Örneğin Jaguer, E-Pace isimli modelini tanıtırken kendi etkinliğini düzenleme yolunu seçmişti. Sosyal medyanın da fuarların ipini çeken önemli bir etken olduğu yorumu yapılabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version