Volkswagen Caravelle sınıfının öncü modellerinden biri. T6 olarak adlandırılan son nesliyle her konuk oluşunda bir “minibüs” değil keyif veren bir otomobil kullandığımızı hissediyoruz. VW Caravelle 2.0 TDI bu kez de ailesi ve sınıfının zirvesine yerleşen 204 HP’lik motoruyla karşımızda.

VW Caravelle 2.0 TDI 204 HP DSG Highline Neler Vadediyor?

Sürücü dahil 9 kişilik yaşam alanı sunan araçlar otomobil sınıfına dahil oluyor. VW Caravelle 2.0 TDI 204 HP Uzun Şasi de otomobil sınıfında. Caravelle’in yüksek sürüş pozisyonu trafiğe hakm olmayı kolaylaştırıyor.

Yan camın alçak seviyede kalması, alçak konsol ve direksiyon yerleşimi otomobil değil, minibüs hissi yaratıyor. Ancak direksiyon tepkileri neredeyse iyi bir kompakt sınıf standartlarında. Keza yol tutuşta da benzer başarı yakalanmış.

Çift turbolu dizel motor fabrika verilerine göre 9,1 saniyelik 0-100 km/s hızlanma ile binek otomobil değeri vadediyor. 203 km/s’lik maksimum hıza yasal olarak Türkiye yollarında çıkamayacak olsanız da Caravelle’in potansiyeli hakkında iddialı bir fikir veriyor.

VW Caravelle 2.0 TDI Test Verileri

Test ölçümlerine baktığımızda 9,5 saniyelik 0-100 km/s hızlanma verisinin, 1927 kg’lik boş ağırlık ve aerodinamik dezavantaja rağmen başarılı olduğunu söylemeliyiz. Ortalama yakıt tüketiminin 7,5 lt/100 km olması da puan kazandırıyor.

204 HP’lik motorun 1400 d/d gibi düşük bir devirden itibaren 450 Nm’lik yüksek bir maksimum tork üretip bunu 2400 d/d’e kadar koruması ilk kalkıştan itibaren canlı bir hızlanma sağlıyor.

Yüksek torka dayanıklı, ıslak tip çift kavramalı 7 ileri DSG’nin de hızlı vites tercihleri Caravelle’in iyi bir otomobil performansı sunmasında büyük katkı sağlıyor.

Genel değerlendirmemizde 204 HP’lik Caravelle’in başarılı hızlanma ve tüketim dengesini kuran, sürüş kalitesi yüksek, çok fonksiyonel bir “otomobil” olduğunu söyleyebiliriz.

VW Caravelle Dikkat Çeken Detaylar

  • En güçlü Caravelle sadece Highline donanımı ve uzun şasiyle birlikte alınabiliyor.
  • 2,0 litrelik 204 HP gücündeki çift turbo beslemeli dizel hızlanma isteği yüksek bir motor.
  • İç mekanda malzeme ve işçilik kalitesi başarılı. 5304 mm uzunlukta geri görüş kamerasının faydası büyük.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version