Golf‘ün daha teknolojik çözümler sunması süspansiyon konforu konusunda kendini belli ediyor. Adaptif amortisörler her iki Volkswagen’de de opsiyonel olarak sunuluyor. Ancak T-Roc’ta daha düşük maliyetli ve basit, torsiyon çubuklu bir arka aks kullanılırken, Golf’te daha gelişmiş bir üretim olan çok kollu arka aks tercih edilmiş.

VW Golf 1.5 TSI ACT ve VW T-Roc 1.5 TSI ACT. Hangisi Daha Konforlu?

Golf’ün yaylanma karakteri rakibinden daha olgun ve dengeli. Yol yüzeyindeki dalgalanmaları ustalıkla ütüleyen otomobilin karakteri yüklüyken de değişmiyor. 19 inçlik opsiyonel lastik-jant ikilisiyle donatılan T-Roc özellikle düşük hızda konfor anlamında rakibine göre daha fazla zaaf gösteriyor.

Yoldaki çukurlar da yolculara daha belirgin biçimde iletilirken yüklü konumda arka aks sarsılmaya başlıyor.

1,5 lt’lik turbo benzinli motor tıpkı VW Golf 1.5 TSI ACT’te olduğu gibi sakin çalışma karakteriyle beğeni toplarken, rüzgar ve yuvarlanma gürültüsü T-Roc‘ta daha yüksek. Koltuk konforunda da ibre Golf’ten yana dönüyor.

Opsiyonel olarak sunulan ergoActive sürücü koltuğu baldır desteği, eğitimi ayarlanabilen oturma bölümü ve mesaj özelliğiyle fark yaratıyor. Aynı şekilde ön yolcu koltuğunda da konfor ve destek yüksek seviyede.

T-Roc’un ön koltuklarında destekle ilgili bir sorun olmasa da koltukların ayar imkanı rakibi kadar geniş değil.

Golf’ün arka koltuklarının rakip kardeşinden iyi şekillendirilmiş olması yolculuk konforunu arttırıyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version