Volkswagen Golf'ün 8'inci versiyonunun karşımıza çıkmasını bekliyorduk. Ama marka hepimizi ters köşe yaparak Golf 7.5'i karşımıza çıkardı. 

Baharın kendini göstermesi ile birlikte Golf 7.5 ülkemizde satışa sunulacak. Fiyatının 2017 model seçeneğinde olduğu gibi 90 binden başlaması bekleniyor.

Fotoğraflarına baktığınız zaman bizler gibi "bundan bir değişiklik yok" dediğinizi duyar gibi oluyoruz. Firmaların büyük bir bölümünün son yıllardaki taktiği bu olsa bile Golf modeli özelinde bu durum daha belirgin bir şekilde karşımıza çıkıyor. 

Bu araçta yapılan son yenilikler kullanıcıları memnun etmeyen türden. Ancak baz alınan bir model olmanın getirdiği artıyla Volkswagen yönetimi iyi bir karar da almış olabilir.
 

Teknolojik özellikler açısından rekabetçi gücüne 7.5 ile yeniden kavuşan araçta, sürüş yardımcıları da görev yapmaya başlıyor. Tasarım ve yaşam alanı özellikleri konusunda önemli bir değişimin gözlenmediği araçta en önemli yenilik motor kaputunun altında yaşanmış görünüyor. 

Firma makyajlı modelde 1.5 litrelik yeni benzinli motoru tüketicilere sunacak. 150 HP güç üreten silindir deaktivasyon özellikli 1.5 TSI Evo, 4 silindirli bir bloğa sahip. Ayrıca bu motorun bir de BlueMotion versiyonu hazırlanmış ve o model de 130 HP güç üretiyor. Bu modelde de aynı ACT teknolojisine yer verilmiş. 

Bunun yanında yeni bir 7 ileri DSG şanzımana kavuşan Golf, 6 ileri DSG'nin yerini alacak bir versiyona da sahip olmuş oldu. Aracın güçlü seçeneği ise 230 veya 245 HP (ülkeye göre) güç üreten GTI modeli olacak.

Yaşanan bu değişimle birlikte 1.4 lt TSI ve 6 ileri oranlı DSG kombinasyonunun 1.5 lt 150 HP güç üreten benzinli motor ve yeni 7 ileri oranlı DSG şanzıman almış olacak.

Kaynak: Oto Stil
Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version