İkinci el olarak 2005 model VW Polo 1.4 satın aldım. Şu anda 158.000 km’de olan bu araç, şehir içinde 10,0 lt/100 km yakıt tüketiyor. Sizce aracımın yakıt tüketimi yüksek mi? Tüketimi azaltmak için enjektör temizliği yaptırmamı önerir misiniz? Aracım geri vitese geçişe zor geçiyor, acaba bu kronik bir sorun mu? Bir de gaz pedalı yüksek hızlarda titreme yapıyor. Bu konularda neler önerirsiniz?

O.U: Sahibi olduğunuz 2005 model olan VW Polo‘da görev yapan 1,4 litrelik benzinli motor 75 HP güç üretiyor. Fabrika verilerine göre bu aracın ortalama yakıt tüketimi 8,4 lt/100 km‘dir. Kış aylarında özellikle yoğun trafikte ise 10,0 lt/100 km‘yi bulur. Bu değer, şehir içinde kullanıma bağlı olarak artacaktır.

Ancak şehir dışı kullanımlarda araç 6,5 litrenin üstünde yakıt tüketiyorsa motorun bir gözden geçirilmesi gerekiyor. Enjektörler mutlaka kontrol edilmeli. Enjektörlerin belki de yenilenmesi gerekebilir.

Şanzımanın geri vitese geçmemesinde vitese takma anında debriyaj pedalına tam bastığınız halde ses çıkıyorsa sorun debriyaj balatasından kaynaklanabilir. Düşük bir ihtimalde olsa şanzımana daha kalın bir viskozitede yağ konduysa bu da sebep olmuş olabilir.

Gaz pedalının yüksek hızlarda titreşim yapmasına, ömrünü tamamlayan motorun bağlantı kulakları neden olabilir. Bu parçalar yenisiyle değiştirildikten sonra bu sorun giderilecektir.

Araçtaki sorunların giderilmesi için sizin yetkili servise müracaat etmeniz gerekiyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version