Volkswagen, kompakt sınıftaki crossover boşluğunu T-ROC ile doldurdu. Tiguan ve Touareg’de olduğu gibi T harfiyle başlayan T-ROC, Volkswagen’in güncel yüzüne sahip bir tasarım ve markada daha önce sunulmayan çift renkli karoser seçeneğiyle geliyor.

İstenildiğinde A sütunları ve tavanı gövde renginden farklı olarak kara meşe, kırmızı, siyah ya da beyaz olarak seçmek mümkün. Bu da daha genç ve dinamik bir müşteri kitlesi oluşturacağı izlenimi veriyor.

VW T-ROC Sınıf Dolduruyor!

Benzer dinamizm etkisi iç mekanda da devam ediyor. Konsol kaplamalarında da tavanda olduğu gibi renk seçimlerine izin veriyor. Döşemelerde, siyah, gri ve turuncu renkleri seçilebiliyor. İç mekan kaliteli ve modern görünürken sert plastik bolluğu şaşırtıcı. Bu tercih yüzünden kokpite dokununca kalite hissi azalıyor. İç mekanın modern tasarımı 8 inçlik dokunmatik renkli ekran ve dijital gösterge ekranıyla tamamlanmış.

Bu sistemin içerisinde geri görüş kamerası standart olarak bulunmuyor. Otomobilin görüş açıları her ne kadar iyi olsa da geri dönüş kamerasının eksikliği bazı park alanlarında hissediliyor.

Test aracımızda olmayan ve eksikliği fark edilen bir diğer donanım da elektrikli bagaj kapağıydı. Ağır olan bagaj kapağını elle kapatmak zor. Bunun için opsiyonel olarak sunulan elektrikli bagaj kapağı alınmalı. 5.430 TL karşılığında opsiyonel olarak sunulan, açılabilir panoramik cam tavan bulunan aracımızda yola çıkmadan önce arka koltuklara geçtik. Burada uzun boylular için geniş bir yaşam alanı olmasa da, yeterli olduğunu söyleyebiliriz.

Yüksek şaft tüneli arkadaki yolcuların ayak alanlarını kısıtlıyor. Öne geçtiğimizdeyse tablo farklı. Oldukça rahat bir oturma alanı, ferah ve aydınlık hissettirirken görüş açıları da sorunsuz.

VW T-ROC 1.5 TSI ACT DSG Verileri

Volkswagen T-ROC, Türkiye’de şimdilik sadece 1.5 TSI ACT DSG ile alınabiliyor. Bu motor ve şanzıman ikilisini Volkswagen Grubu’nun diğer modellerinden de tanıyoruz. İlk kalkış anından itibaren sakin ama tatminkar bir hızlanma sunuluyor. Motorun, 7 ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzımanla uyumlu çalışması hızlanma ve tüketim konularında tatminkar sonuçlar oluşturuyor.

Dört silindirli benzinli motorda iki silindiri yakıt ekonomisi için kapatma fonksiyonu da bulunuyor. Otomatik olarak devreye girip/çıkan bu işlem yolculara hissettirmeden akıcı ve sessiz gerçekleşiyor. Yakıt tüket,mi testindeyse 6,0 lt/100 km’lik ortalama verinin ekonomik olduğu sonucuna ulaştık.

Sonuç olarak T-ROC, boyutlarıyla şehirde rahat hareket etmeyi sağlayan, yüksek sürüş pozisyonu sunan, makul yakıt tüketimi ve hızlanma performansına sahip, karoser ve iç mekan renkleriyle de modern görünen bir otomobil. Bu, crossover tüketicilerinin beklentilerini karşılıyor.

Peki, fiyat rekabet karnesi ne durumda? Otomobilin rakiplerine baktığımızda kompakt sınıftan hem SUV ve crossoverların hem de önemli hatchbacklerin girdiğini görüyoruz.

VW T-ROC 1.5 TSI ACT DSG Fiyat Bilgileri

192.00 TL’lik başlangıç fiyatı sunan T-TOC ile benzer donanım sunan Golf 1.5 TSI’nın başlangıç fiyatı 177.500 TL. Audi Q2 1,0 lt 116 HP benzinli motor ve otomatik şanzımanla 241.013 TL’den başlayan fiyatlara sahipken, premium rakiplerden Mini Cooper Countryman 1,5 lt benzinli otomatik ise 176.259 TL’den satılıyor.

Bu tabloya bakıldığında VW T-ROC’un fiyat rekabetinde çok da iddialı olmadığını görüyoruz. Bu otomobili tercih edecek müşteri kitlesinde bu sınıftan bir otomobil almaya karar verenlerden ziyade VW’e güvenen ve sevenlerin çoğunlukta olacağını tahmin ediyoruz.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version