Büyük Volkswagen bu disiplinde öne çıkmayı başarıyor. Ancak koltuklar söz konusu olduğunda Velar daha başarılı. Otomobilde sunulan opsiyonel koltuklar birinci sınıf bir sırtlık konturuna sahipken virajlarda verdikleri yanal destek de çok başarılı.

Bu arada fantastik bir masaj özelliği de sunan bu koltuklar için vergiler hariç istenen 4.380 Euro ne olursa olsun çok fazla. Volvo da çok başarılı koltuklara sahip ama Range Rover’ın seviyesini yakalayamıyor.

Koltuklar bir yana bırakılırsa Volkswagen konfor disiplininde çok başarılı bir performans ortaya koyuyor.

Gürültü konusunda Volkswagen’i ve rakiplerini dünyalar ayırıyor. Velar’da yan aynalar ve A sütunlarının çevresinden rahatsız edici uğultular gelirken Volvo’da da yürüyen aksam sesleri öne çıkıyor.

Touareg ise sanki fazladan bir kat yalıtım malzemesiyle sarmalanmış gibi hissettiriyor. Süspansiyon konforu da benzer bir his veriyor. Otomobilde yoldaki pürüzleri filtre etmek ve dalgalanmaları dengelemek için tıpkı rakiplerinde olduğu gibi adaptif amortisörlere sahip havalı süspansiyon sistemi kullanılıyor.

Ancak Touareg’in artısı rakiplerinden farklı olarak sadece onda sunulan aktif yalpa kontrolü. Otomobilde görev yapan sistem o kadar iyi çalışıyor ki yoldaki pürüzler ve hatalar iç mekana neredeyse hiç yansıtılmıyor. Aynı durumda XC90 ve Velar ise sarsıntı ve sekme gibi tepkiler veriyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version