Volkswagen’in yeni SUV modeli Teramont, Audi Q7 ve Mazda CX-9 tarafından domine edilen 7 kişilik SUV segmentine hızlı bir giriş yaptı. Bakalım Volkswagen bu yeni modeliyle hedeflediği satış rakamlarına ulaşabilecek mi? Cevabı yazımızda…

Test aşamasında kullanılan Teramont modelinde V6 AWD SEL Premium paketine sahipti. Bu modelde tam 12 adet Fender hoparlöre sahip ses sistemi, soğutmalı ön ve ısıtmalı arka koltuklar, 20 inç çelik jantlar ve Volkswagen’in dijital gösterge ekranı yer alıyor. Göstergede rakım bilgisinin yanı sıra bir pusula da mevcut.

Güçlü ve hırçın

100 km’de 11.7 litre benzin tüketen araç 2 bin 267 kilogram çekme gücüne sahip. VR6 3.6 litrelik motor 276 beygir gücü üretebilirken, VW dileyen müşterilerine 2.0 litrelik turboşarjlık ve doğrudan enjeksiyonlu dört silindirli TSI motor seçeneği de sunuyor. Bu motor ise 235 beygir güce sahip.

0’dan 100’e 8 saniyede çıkan Teramont’un Passat’ı aratmayan lükse sahip olması, SUV segmentinde kaliteyi arayanları cezbedebilir. 2018’in ilk çeyreğinde ülkemizde de satışa sunulması beklenen araç yurtdışında 31 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Türkiye’de ne kadara satılacağına dair henüz bir bilgimiz yok.

En geniş VW modeli

5,037mm uzunluk, 1,989mm genişlik ve 1,770mm yükseklik değerleriyle Teramont satılan en geniş VW aracı olma ünvanını da taşıyor. Sekiz ileri otomatik şanzımana ev sahipliği yapan aracın 7 kişilik koltuğa sahip olması da kalabalık aileler için avantaj sağlıyor. Farklı yol koşullarına özel sürüş modları da cabası.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version