Xiaomi, yakın zamanda kendi otomobili için yeni bir hamleye imza atmıştı. Firma otomobil sektöründe çalışması üzerine 500 kişilik bir iş ilanı duyurmuştu. Bu iş ilanları konusunda yakın zamanda da paylaşımlar yaptık. İş ilanı açıklamalarının ardından, çok kısa bir süre sonra yeni bir yatırım kararı daha geldi. Bu kez markanın otonom sürüş teknolojileri üzerine uzmanlaşmış olan Geometrical Pal’a bir yatırım yaptığı öğrenildi.

Merkezi Şanghay’da olan ve otonom sürüş teknolojileri üzerine çalışmalar yapan Geometrical Pal’a yapılan yatırımın miktarı ise bir hayli yüksek.

Xiaomi Yatırımlarına Devam Ediyor

Son bilgilere göre yapılan yatırım miktarı 400 milyon Yuan seviyesine ulaştı. Bu da yaklaşık olarak 62 milyon dolarlık bir yatırım yapıldığını işaret ediyor.

Oldukça yüksek bir miktarda yatırım yapılması, gelecek planlarına ilişkin de ışık tutmuş durumda. Markanın kendi otomobilini geliştirme konusunda artık kararlı olduğunu biliyoruz.

Kendi otomobilini geliştirme noktasında yardımcı firmaları da bulması ve bu firmalar üzerinde yeni yatırımlar yapması normal gösterilebilir. Firmanın yatırımlarını devam ettirmesi durumunda, çok yakın bir zamanda otomobil serilerini de görmeye başlayabiliriz.

Bu konuda net tarihler şu an için belli değil. Bir yandan yeni işe alımlar gerçekleştiriliyor bir yandan ise farklı firmalara yatırımlar yapılıyor. Xiaomi, kendi otomobili için işi ciddiye aldı orası kesin ama dediğimiz gibi süreç nasıl işler bunu beklemek lazım. Daha önce örnek olarak yapılan çalışmalar gördük.

Yakın rakip Çinli Huawei’nin bir otomobil sunduğunu gördük. Güzel çalışmalar ve örnekler söz konusu. Xiaomi elindeki gücü düşünecek olursak bu konuda bazı şeyleri başarabilecek bir marka.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version