Yaris garip olarak tanımlayabileceğimiz bir araç. Neden garip diyoruz çünkü mini bir segment aracı olmasına karşın her kategoride yer almaya başladı. Performans serisinin gelmesi ise bu küçük araç için son atak olur diyorduk. Fakat yine bir adım daha geldi ve bu kez araç hiç beklemediğimiz bir şekilde karşımıza çıktı. Bu sefer Toyota Yaris Hibrit ECOVan 2021 modeli gözüktü ve bu model hafif ticari araç sınıfında sayıldı.

Toyota İspanya tarafından geliştirilen proje, seriye çok farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Daha çok küçük sınıf bir genç arabası olarak değerlendirdiğimiz araç şimdi de hafif ticari mini bir model olarak değerlendirilecek.

Toyota Yaris Hibrit ECOVan 2021 Nasıl Özelliklere Sahip Olacak?

Aracın hafif ticari sınıfına girmesi noktasında kasa değişikliği beklenebilirdi ama öyle bir durum yok. Aracın kasasında herhangi bir değişiklik söz konusu değil. İç kısımda ise önemli revizyonlar var. Arka koltuklar kaldırılmış. Bu şekilde bagaj kapasitesi bir hayli artmış.

Bagaj önünde bir ayırma alanı çekilmiş ve aracın arkası bir kabin gibi ayrılmış. Bu kısımda serinin koltuklarının kaldırılması ile beraber toplamda 720 litrelik bir bagaj kapasitesi elde edilmiş durumda.

Ama tabii ki seri biraz küçük. Bu nedenle taşıma kapasitesi çok yüksek değil. Toyota Yaris Hibrit ECOVan 2021 sadece 430 kg ağırlık taşıma kapasitesi sunuyor. Bagaj için güzel bir değer ama hafif ticari sınıfı için biraz geri kalan bir değer.

Kargo bölgesini gizleyecek cam seçimleri gibi özelleştirmeleri de olan Toyota Yaris Hibrit ECOVan 2021 modelinde motor kısmında da güzel bir revize var. Seride 1.5 litrelik 3 silindir bir motor var. 141 Nm tork değerinin olduğu motorda 120 beygirlik güç sunuluyor. Motor başarılı diyebiliriz.

Ticari sınıf için şekil bir araç olarak sınıflayabileceğimiz serinin Avrupa genelinde de satılması bekleniyor. Ama ne zaman bilmiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version