Çinli otomotiv devi yeni modeli olan Xpeng G9 için beklenen açıklamayı yaptı. Tamamen elektrikli SUV, Çin genelinde satışa sunuldu. Aracın elektrikli araç dünyası için de önemi büyük zira bu modelin şarj hızı bir hayli dikkat çekici bir seviyede.

Aslında elektrikli araçlardan beklediğimiz şarj performanslarının sunulmaya başladığının da bir  işareti olan seri, teknik özellikler açısından da bir hayli iddialı bir model. Serinin detaylarına geçelim.

Xpeng G9 Özellikleri ve Şarj Süresi

Öncelikle tamamen elektrikli olan SUV modelinin motor gücünden söz etmek gerekecek. Xpeng modelde farklı seçenekler sunuyor. İlk seçenekte tek bir elektrikli motor yer alıyor ve bu motor 309 beygirlik güç sunulmasını sağlıyor.

Tork değeri açısından ise araç 430 Nm tork ile karşımıza çıkıyor. İkinci versiyonda ise performans serisi olarak çift motor yer alıyor. İlk motora ek olarak modelde 235 beygirlik güç ve 278 Nm tork sunan bir diğer motor yer alıyor.

Aracın tek motorlu versiyonlarına göre çift motorlu versiyonları çok daha performanslı. Çift motorlu olan seriler sadece 3.9 saniye içerisinde 100 km hıza kadar ulaşabiliyor. Hem pil güvenliği hem de sürücü güvenliği noktasında ise aracın maksimum olarak 200 km hız ile sınırlandırıldığını da görüyoruz.

Gelelim batarya konusuna. Xpeng G9, çift motorlu olan seçeneklerinde 650 km kadar menzil değeri sunan  bir batarya paketi sunan seri, standart versiyonda ise 78.2 kWsa batarya sunuyor. Bu bataryayla beraber aracın, 570 km standart menzil değeri olduğunu görüyoruz.

Tek motorlu serinin 98 kWsa bataryalı olan versiyonu ise 700 km seviyesine kadar menzil sunabiliyor. En güzel kısım ise Xpeng G9 modelinin 480 kW hızlı şarjı destekliyor olması. Bu sayede araç sadece 5 dakika içerisinde 200 km değerinden menzil değeri kazanıyor.

Tabii ki bu seviyede hızlı şarj sunan istasyonların sayısı da tartışılacak olan bir başka nokta. Çin’de satışa sunulan ve Avrupa pazarına gelip gelmeyeceği belli olmayan yeni Xpeng G9 modelinin fiyatına gelince seri, 309.900 Yuan başlangıç fiyatı ile sunuldu. Paketlere göre katlanarak fiyat yükseliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version