Yine yeniden makyajlanan araçlardan biri olarak tanıtılan 2020 Seat Ateca, dış tasarımda yapılan oynamalar ile bir hayli sevilmişti. İlk olarak Haziran ayında gördüğümüz araç, tüm değişimleri ve sevilen özellikleriyle beraber ülkemizde de satışa çıktı.

Ülkemiz satış fiyatı rakiplerle yan yana tutulduğu zaman rekabet edecek düzeyde olan serinin, özelliklerine, yapılan değişikliklere ve en önemlisi de vergisiz fiyatlarına bakalım. Öyle ki fiyatlarda ciddi farklar var.

2020 Seat Ateca Makyajlanmış Olan Yüzü ve Teknik Özellikleri

Araçta en sevilen ve ilk göze batan değişiklik LED farları kısmı. Bu farlar tanıdık çünkü sevilen performans serisi araç Leon için de aynı farlar kullanılmıştı. Belki de beğenilmesinin nedeni de bu oldu.

Farlar değiştiği zaman, hemen aklımıza tampon kısımlarında yapılacak değişiklikler geliyor. Ön ızgarada da gerçekten beklenen değişiklikler yapılmış. Genişlikler biraz daha artırılmış. Bunun yanında tampon için de yeni bir tasarıma geçilmiş.

Tasarım yenilikleri tek başına yeterli değil. Bunun yanında teknik değişimlere ve fiyatlara da ayrıca bakmak gerekiyor.

Motor seçeneklerinde çok değişim yok. Yine Türkiye için tek bir seçim hakkı var ki o da 150 beygir 1.5 litre ECO TSI motor seçeneği. Alışkın olduğumuz DSG şanzımanın beslediği motor sabit olsa da donanım seçenekleri değişiyor.

Paket olarak 2020 Seat Ateca için FR paketi ya da Xperience paketini alabiliyorsunuz. İşin ilginç yanı paketlerde fiyat değişikliği sunulmuyor. Fiyatlar vergiler olmadan 163.534 TL. Vergiler dahil satış fiyatı ise 349.000 TL olarak belirlenmiş. Görünen o ki ÖTV değişikliğinden etkilenen araçlardan birisi de yeni Seat modeli oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version