Ülkemizde en çok satan SUV modellerinden biri olduğu kesin olan Duster, Haziran ayında yenilendi. Yeni 2021 Dacia Duster tanıtıldığı gibi özellikle iç mekanda yer alan değişimler de dikkatimi çekti.

Biliyorsunuz otodünya ekibi olarak belli aralıklarla Duster’ın fiyatlarını ele alıyoruz ve yeni modelin geleceğinden söz ediyoruz. İşte o yeni model bu seri olacak. Makyajlanmış Dacia Duster ile beraber neler değişti ona bakalım.

Yeni 2021 Dacia Duster Özellikleri ve Tasarım Değişiklikleri

Aracın dış kasasına bakın, öyle çok bir değişiklik yok. Zaten beklediğimiz de kasanın değişmesi değil. Takipçilerimiz bilecektir bundan 2 ay öncesinde Sandero modelini paylaştım. Bu paylaşımda Y şeklinde farların yaygınlaşacağı ve markanın diğer araçlarına ekleneceğini söyledim.

İşte tasarımda ana değişiklik bu farlar oldu. Hem arka kısımda hem de ön kısımda Y şeklinde yeni LED farlar var.  Farlardaki bu güzel değişiklikler yeni bir renk seçeneğiyle beraber de destekleniyor. Arizona Turuncu renk seçeneği de Yeni 2021 Dacia Duster ile envantere giriyor.

Dışta çok değişiklik beklemiyorduk zaten ama içte değişiklikler bekliyorduk. Bunu da gördük. İç kısımda değişen öncelikle multimedya ekranı. 8 inçlik yeni tablet ekranı daha şık duruyor. Aracın döşemeleri ve koltuklarında da değişimler var. Ayrıca direksiyon simidi kısmında da değişiklikler var. Hepsini değerlendirdiğimiz zaman şık bir görüntü söz konusu.

Apple CarPlay ve Android Auto desteğini de alan yeni ekranın yetenekleri de daha fazla. Ayrıca artık giriş modellerine bile ek bazı sürüş asistanları eklenmiş durumda. Park asistanından tutun da kör nokta uyarısına kadar olacak. Donanımlar daha fazla ve araçlar daha zengin olacak.

Yeni 2021 Dacia Duster Motor Seçenekleri

Motor kısmında da ufak değişiklikler var. Aracın benzinli motorlarında 150 beygirlik TCe motor ve 90 beygirlik TCe motor var. 6 vites manuel vites seçilebildiği gibi otomatik vites seçeneği de artık gelmiş durumda. EDC seçeneği var.

Dizel kısmında ise artık seçenek tek olacak. 115 beygirlik aracın motor kapasitesi ise 1.5 dCi olacak. Bu tek dizel dışında LPG seçeneği de olacak. ECO-G seçeneği dışında başka bir motor seçeneği ise yok.

Yeni 2021 Dacia Duster modelinin tüm bu özelliklerle çok yakında satışta olacağını göreceğiz. Aracın yeni model yılı fiyatları belli değil ama Türkiye’de Eylül ayında satışa çıkmış olacak.   

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version