Bundan 4 yıl kadar önce Tesla önemli bir sürpriz yapmış ve elektrikli pickup modelinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Tesla tarafından yapılan tanıtımda prizma şeklinde, benzerlerinden çok farklı bir araç geldiğini görmüştük. Son derece sağlam yapısıyla dikkat çeken Cybertruck modelinin seri üretimi ise bir türlü gerçekleşmemişti.

Ne zaman bu pickup seri üretime girecek derken Elon Musk, yeni Cybertruck modelini tanıttı. İlk tanıtılan aracın üzerinde revizeler yapılarak sunulan yeni araç, seri üretim modeli olacak deniyor. Peki bu modeldeki farklar neler olacak?

Yeni Cybertruck Nasıl Özellikler Sunuyor?

Genel tasarım yapısı konusunda çok büyük bir değişiklik sunmayan yeni model, farlar ve stop lambalarında yapılan revizeyle beraber geliyor. Hem arka kısımda hem de ön kısımda daha net bir görüntü var desek yeridir.

Bu yapıyla beraber aracın seri üretim versiyonuna da biraz daha yaklaştığı net olarak görülüyor.

Diğer taraftan artık seride silecekler ve aynalar da var. İlk tanıtımda çok konuşulmuştu. Silecekler ve aynalar olmadan araç nasıl seri üretime hazır bir versiyon olarak sunulacak deniyordu. Artık bu eksiklikler de giderilmiş olacak.

Jantlarda yapılan değişiklikler dışında son değişiklik ise yeni Cybertruck modelinin kapı kolları kısmında. Görüldüğü üzere araçta herhangi bir kapı kolu bulunmuyor.

Bunun nedeni aracın tam olarak teknolojik bir sistemle çalışacak olması. Elon Musk’ın söylemine göre araç, sürücüleri algılayacak ve araca yaklaştıkları zaman kapı otomatik olarak açılacak. Daha önce gördüğümüz teknolojilere benzer bir sistem diyebiliriz.

Tüm bu özelliklerle beraber seri üretime biraz daha yaklaşan serinin üretiminin ise 2023 yılında yapılması planlanıyor. Artık kaç adet üretilecek be nihai sürümün ne kadar olacağı gibi detaylar yok.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version