Fiat Egea, Türkiye’nin en popüler araçlarından biri, hatta liste başı olan araç olarak biliniyor. Fiyatı ve ÖTV indirimi artısıyla öne çıkan seri bu kadar popüler olmasıyla beraber sonunda yenilendi. Tüm ailenin yenilenmesi bir yana Fiat Egea Cross seçeneği de satışa sunulmuş oldu.

Cross modeli ve makyajlanan diğer modellerle beraber fark yaratacağını düşündüğümüz serinin özelliklerine ve artılarına bakalım.

Yeni Fiat Egea Tasarımları Nasıl?

HB, sedan ve station wagon modellerinde güzel bir makyaj çalışmasının yapıldığını görüyoruz. Önce bu modellerden bahsedelim ve sonra Cross versiyonuna da geçeceğiz. Makyajlanan yeni serilerin tasarımına bakıldığı zaman ön bölümde tam anlamıyla yenilenmiş bir tasarım kullanıldığını görüyoruz.

Artık logomuz yok. Bunun yerine ön kısımda kocaman bir FIAT yazısı var. Bu yazının yan kısımlarında yer alan panjurlar ya da ızgaralarda genişlemiş ve şık bir motifle güncellenmiş. Bunun yanında paket seçimini göre yükselebilen yeni LED farlar ve krom dokunuşlar da ön kısmı çok daha şık hale getirmiş.

Arka kısımda stoplarda yapılan değişiklikte yine seçime bağlı. Artık sürücüler LED stop lambalarını seçebiliyor.

Fiat Egea Cross Tasarımı Nasıl?

Şahsen beğendiğim Cross tasarımından da söz etmek istiyorum. Bu modelde yerden 4 cm daha yüksek bir araç var. HB versiyonu ile yan yana getirildiği zaman 7 cm seviyesine kadar daha yüksek olan aracın, yan kısımlarında daha geniş gözükmesini sağlayan ek plastikler var.

Ön kısımda bu modelde de FIAT yazısı gelmiş ve ızgara yapısı biraz daha detaylı tutulmuş. Bunun dışında tavan çıtalarıyla da Cross ruhu tam olarak verilmiş.

Artık tasarımları bir kenara bırakalım ve yeni Fiat Egea özelliklerini değerlendirelim. Bakalım neler var?

Fiat Egea İç Mekanı Yenilendi

Yeni seride iç mekanda daha iyi teknolojiler var. İlk değişiklik sürücü kısmında bu kısma artık dijital göstergeler yanında 7 inçlik bir de dijital ekran eklemesi yapıldı. Sürücü kısmının tamamen dijitalleşmiş olduğu aracın orta konsoluna da 10.25 inçlik geniş bir multimedya ekranı eklendi ve Android Auto ile Apple CarPlay destekli olan ekran Uconnet 5 ile güçlendi.

Yeni Fiat Egea Motor Seçenekleri

Makyajlanan modellerin ve Fiat Egea Cross modelinin motor seçeneklerinde ise yeni alternatifler var. Sunulan motorlar;

  • 1.0 litre GSE T3 100 beygir 3 silindir motor – 190 Nm tork değerinde
  • 1.6 litre 130 beygir motor
  • 1.3 litrelik 95 beygirlik Multijet motor
  • Şanzımanlar ise 6 ileri DCT ya da manuel.

Fiat Egea Cross ve yeni Egea modellerinin fiyatı ise açıklanmadı. %50 ÖTV dilimi avantajıyla gelecek olan Cross modelinin fiyatı çok merak ediliyor ama henüz açıklama yok. Araçların trafiğe çıkışları ise 2021 Ocak olarak açıklandı. Fiyatlar yakın zamanda belli olacaktır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version