Farklı karakterleriyle çok daha geniş müşteri kitlesine ulaşmayı hedefleyen Yeni Ford Fiesta, sürüş dinamikleri, yeni teknolojik özellikleri, araç içi bağlantı ve eğlence sisteminin yanı sıra iç ve dış tasarımında farklı renk kombinasyonlarıyla gelen kişiselleştirme özellikleri sayesinde tarzıyla öne çıkmak isteyenler de hitap ediyor.

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, “Yeni Fiesta’da, müşterilerimizin Fiesta tutkularını paylaşarak bunu daha fazla seçenek ve kişiselleştirme imkanıyla ileriye taşıdık. Şimdi her beğeniye uygun, B segmenti küçük sınıf müşterilerinin birkaç yıl önce ancak hayal edebilecekleri ileri teknolojiler ve özelliklerle donatılmış bir Fiesta seçeneğimiz var. Fiesta’nın iç mekanındaki değişim, tasarım ve uygulama açısından devrim niteliğinde.

Keyifli sürüş deneyimi, Fiesta’nın cazibesinin merkezine yer alıyor ve tüm yeni Fiesta’larımız nesiller boyu sürücüleri memnun eden karakterine sadık kalırken bugüne dek en keskin, sportif ve en dengeli performansı sergiliyor. 2018 ortası itibarıyla sunacağımız tüm versiyonlar ile Fiesta segmentinin en çok seçenek sunan ve en teknolojik aracı olacak. Daha fazla stil, daha fazla teknoloji ve daha çok eğlence sunan Ford Fiesta, koruyarak geliştirdiği özellikleri ve tasarımı ile segmentinin favori otomobillerinden biri olmaya devam edecek” dedi.

Yeni Ford Fiesta 64.500 TL’ye Bayilerde

Yeni Ford Fiesta, Ford Options ile 64.500 TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar satış fiyatıyla Ford Yetkili Satıcıları’nda yerini aldı. Bu nesilde dizel otomatik versiyonun olmayacağı araçta 6 kez yılın motoru seçilen 1.0 lt EcoBoost ve 1.1 litrelik atmosferik benzinli güç ünitesi ile 1.5 litrelik dizel motor alternatifleri sunulacak.

1.0 litre EcoBoost benzinli motor 100 HP güç ve 118 gr/km’den başlayan CO2 emisyon değerleri ile 5.2 lt/100 km’lik yakıt tüketimi sağlayan altı ileri vitesli otomatik şanzıman ve direksiyondan vites değiştirme özelliği ile sunuluyor.

Yeni Ford Fiesta’da Motorlar da Değişti

Ford’un 1.1 litre benzinli motoru, 1.0 litre EcoBoost ile üç silindirli bir mimariyi paylaşıyor ve atmosferik basınçlı önceki 1.25 litre benzinli motorun yerini alarak 85 HP güç ve beş vitesli yeni manuel şanzımanla sunuluyor. Daha fazla güçle birlikte 101 gr/km’den başlayan CO2 emisyonu ve önceki motora göre %18 iyileştirme ile 4.4 lt/100 km’lik yakıt tüketim değeri sağlıyor.

Fiesta’da sunulan 1.5 litre TDCi motor altı vitesli manuel şanzımana sahip ve 89 gr/km’lik CO2 emisyonu ile 3.5 lt/100 km’lik yakıt tüketim değeri sunuyor.

Bodrum’da yapılan organizasyon esnasında kullanma fırsatı bulduğum Yeni Ford Fiesta öncelikle ueni agresfi tasarımı ile dikkatimi çekti. Aracın önde ve arkadaki değişiklikleri onun hemen fark edilmesini sağlıyor.

Buna ilave olarak tamamen yeniden tasarlanan iç mekanı da aracın albenisini arttırmış. Zaten iyi yol tutuş karakteriyle adından söz ettiren Fiesta yeni neslinde de bu özelliğini korumayı başarmasıyla küçük sınıfta yine iddialı bir otomobil olacağının sinyalini verdi.

Kaynak: Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version