Geçtiğimiz aylarda Türkiye`de satışa sunulan yeni Hyundai i20, önceki modeline göre daha uzun bir yapıya sahip. 4035 mm uzunluğu olan yeni i20, 1734 mm genişliğinde ve 1474 mm yüksekliğinde. Araca profilden baktığımızda dikkat çeken en önemli yenilik ise C sütunundaki siyah renk tasarımı. Gözümüze çarpan yeniliklerden birisi de 3b efekti konseptli stop lambaları. Stop lambalarının önceki modele göre daha şık ve modern göründüğünü söyleyebiliriz. 

Yeni Hyundai i20 (2015), Hyundai Assan İzmit Fabrikasında üretiliyor. Araç için tamamen ayrı bir üretim platformu ayrılmış durumda. 

Aracın JUMP, STYLE ve ELITE olarak üç farklı donanım versiyonu bulunuyor. Ön kokpit üst donanım seviyelerinde çift renkli tasarımıyla kalite ve konfor algısını yükseltiyor. Dokunmatik multimedya sistemi ve altındaki manüel klimanın ergonomisi gayet rahat. Dokunmatik ekran donanımı ise, aracın ELITE paketinde bulunuyor.

Aracın tüm donanım paketlerinde bulunan ortak iç donanım özellikleri ise; Direksiyon Kumandalı Müzik Sistemi, Yol Bilgisayarı, USB ve AUX girişi, Aydınlatmalı ve Soğutmalı Torpido Girişi, Manuel Klima, Elektrik Kumandalı ve Isıtmalı Dikiz Aynaları, Elektrikli Ön Camlar.

Sadece en üst donanım paketi olan ELITE`de ise, Start&Stop Sistemi, Deri Direksiyon ve Vites Topuzu, Dokunmatik Ekranlı Radyo/CD/DVD çalar, Navigasyon Programı ve Türkiye Haritası, Bluetooth, SD Kart Girişi ve Otomatik Yanan Far Seçim Özelliği bulunuyor.

Araç içinde küçük eşyalar için kullanacağınız yeterli alanlarda revizyona gidilmiş ve genişletilmiş. Vites önünde gayet geniş bir alan mevcut. Vites arkasında ise iki bardaklık alanı bulunuyor. Önceki versiyonda problem olan kapı cepleri genişletilmiş. Bu alanlara artık büyük su şişelerini bile rahatlıkla yerleştirebiliyorsunuz.

Ön bölümdeki kullanış ve yaşam alanı da iyileştirilmiş durumda. Revize edilen dingil mesafesi, daha iyi bir diz ve baş alanı sunmuş. Yeni i20`nin arka bölümü için tasarladığı yaşam alanı rakiplerine göre çok daha iyi gözükmekte. Aracın bagaj hacmi de 295 lt den 301 lt`ye yükseltilmiş durumda. 

Yeni i20`nin motor ve sürüş özellikleri

Yeni Hyundai i20`nin kullanışı gayet rahat görünüyor. Direksiyon yumuşak, pedallar ise hassas. Önceki versiyona göre kabin içindeki ses yalıtımı geliştirilmiş. 

Aracın motoru önceki versiyonuyla aynı düşünülmüş. Yeni i20`de 1.2 (84 hp) benzinli 5 ileri manüel, 1.4 (100 hp) benzinli 4 ileri otomatik ve 1.4 (90 hp) dizel 6 ileri manüel olmak üzere üç farklı motor seçeneği mevcut. Yeni i20`nin azami hızı 170 km/s olarak gösteriliyor.

Kullandığımız araç 1.2 lt benzinli (84 hp) versiyonu. 4 silindire sahip 84 beygirlik motorun çekiş özellikleri gayet iyi görünüyor. 1.2 lt lik bir motordan çok fazla performans beklemediğimizi düşünürsek, şehir içinde kullanıcısına verimli görünüyor. Motor-Şanzıman uyumundan bahsetmek gerekirse gayet problemsiz ve uyumlu.

i20`nin Güvenlik Özellikleri

Aracın tüm donanım paketlerinde ABS, EBD ve BAS sistemleri mevcut. Önemli bir özellik ise; Hyundai, yeni i20`de önceki modellerinin donanım paketlerinin düşüklerinde sunmadığı Elektronik Denge Kontrol Programı -ESP`yi tüm donanım paketlerinde sunmuş. Ayrıca tüm paketlerde Yokuş Kalkış Sistemi – HAC`da standart olarak bulunuyor.

Yeni i20`nin tüm donanım paketlerinde sürücü ve ön yolcu hava yastığı standart olarak gelirken, ELITE paketinde yan ve perde hava yastıkları mevcut. Acil durum fren sinyali – ESS de ELITE paketinde bulunan güvenlik özelliklerinden. STYLE ve ELITE paketlerinde sunulan viraj içini aydınlatan Statik Dönüş Farları ise göze çarpan güvenlik özelliklerinden.

Yeni Hyundai i20 (2015) Yakıt Tüketimi Verileri

i20`nin yakıt deposu 50 litre. Kullandığımız 1.2 lt manuel benzinli versiyonu uzun yolda test ettik. Bazen kısa süreli trafiklere takıldığımız sürüşümüzde 6.3lt/100km lik bir ortalama yakıt tüketimi gördük.

Yeni Hyundai i20, önceki versiyonundaki sorunları ciddi şekilde çözmüş ve kendini modern şekilde revize etmiş. Dış ve iç tasarımındaki yeniliklerden sonra sürüş özelliğini ve konforunu da arttırmış olması onu rakipleriyle iddialı bir geleceğe götürüyor.

Galeri
























Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version