2017 model Mercedes GLA makyaj sonrasında yeni off road süspansiyon sistemi ve yeni yüzüyle daha fazla SUV hissi taşıyor.

Mercedes GLA, 2013 yılında satılmaya başlandı. Makyaj zamanı gelen otomobilin ana hatları değiştirilmeden küçük güncellemeler yapıldı. Dış çerçevesi korunan farlarda yeni LED gündüz farlarına yer verilmiş. Ön panjur içerisindeki yeni kanallar ile daha agresif bir görünüm elde edilirken yeni tamponda da bu algı desteklenmiş. Otomobilin arka tampon altındaki krom kaplama, gümüş, mat gümüş ve parlak siyah renk seçeneklerine sahip. Stoplar, fiber optik aydınlatmalar, LED fren ve sis aydınlatmalarıyla güncellenmiş. Makyajla birlikte renk ve jant seçenekleri de zenginleştirilmiş.

Yeni Mercedes GLA’nın İç Özellikleri

Otomobilin içerisine geçtiğimizde makyajın etkisinin çok az olduğunu görüyoruz. Direksiyon simidinin hatları korunurken, göbeğindeki tasarımda ve üzerindeki düğmelerde küçük değişiklikler yapıldığını görüyoruz. Yeni 8 inçlik multimedya ekranıyla makyajlı A Serisi’nde karşılaşmıştık. Daha iyi takip edilebilen sistemin çözünürlüğü oldukça başarılı. Navigasyon sistemi ve mobil telefon bağlantıları yeterli düzeyde. Ancak menü sayfaları arasında dolaşmak, alt menülerin yerleşimi gibi konularda rakiplerinin gerisinde.

Makyajla birlikte yeni Mercedes GLA’nın etrafını 360 derece görmeyi sağlayan kamera sistemi de eklendi. Bu donanım sayesinde yeni ekrandan park ve manevralarda çevreye hakim olmak daha kolay hale gelmiş. İşçilik kalitesi premium standartlarında.

Otomobilin ön koltukları uzun boylular için de yeterli yaşam alanı sunarken arka koltuklar kompakt SUV standartlarına göre basık ve dar hissettiriyor. 421 litrelik bagaj sınıfı standartlarını karşılamaya yetiyor. Makyaj sonrasında eklenen donanımla bagaj kapağını temassız olarak, ayak hareketiyle de otomatik açmak mümkün.

Otomobil hala sınıfının en dinamik sürüş karakterine sahip modellerinden biri. Sürüş özellikleriyle SUV gibi değil, kompakt hatchback gibi hissettiriyor. Bunda fazla yukarıda olmayan ağırlık merkezinin ve serte yakın ayarlara sahip süspansiyon sisteminin etkisi var.

Makyajla birlikte gelen off road konfor süspansiyonu sayesinde karoser yerden 30 mm yükseltilmiş. Aynı zamanda bu süspansiyon sistemiyle direksiyon ayarları da standart versiyonlardan farklı.

Mercedes GLA’nın Motor Hızlanma Performansı

Test aracımızda bulunan 1,6 litrelik turbo benzinli motor hızlanma performansı ve makul tüketim değerleri sunmasıyla GLA’ya değer katan bir ünite. 6,7 lt/100 km’lik ortalama test tüketimi makul. 9,4 saniyelik 0-100 km/s test verisi de hızlanmada çok atak olmasa da yeterli dinamizmi sağlıyor. 1250 d/d ile 4000 d/d arasında 250 Nm’lik maksimum torkun üretilmesi de GLA alt devirlerden itibaren canlı yapıda olmasını sağlıyor.

Bu konuda 7 ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzımanın da etkisi var. Sarsıntısız ve pürüzsüz vites geçişleri sağlayan 7G-DCT, ani hızlanma isteklerinde vites geçişlerini hissettiriyor. Bu durum sportiflik beklentisinde olanları memnun edecek bir tablo oluşturuyor.

Sonuç olarak Mercedes GLA’nın makyajı küçük güncellemelerle otomobilin çekiciliği arttırıp donanım eksikliklerinin giderilmesi yönünde bir adım olarak görülebilir.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version