Birinci nesil Vito'nun yollara çıkmasının üzerinden 18 yıl geçti. İlk Vito, kardeşi V Serisi ile birlikte belki çok fazla motor ve karoser seçeneği sunmuyordu ama Alman üretici, 2003 yılında üretilmeye başlayan ikinci nesil Vito ve binek versiyonu Viano'da bu açığı kapattı. 2014 yılının ortalarına doğru tanıtılan V serisi ise üçüncü nesil Vito'nun tasarımı hakkında bilgi veriyordu. Lüks ve donanımlı bir MPV olan V Serisi'nin ardından merakla beklenen Vito, Avrupa'da yollara çıkmaya başladı.

Güçlü çizgilere ve biraz da köşeli hatlara kavuşan üçüncü nesilde otomobillerden tanıdığımız büyük Mercedes yıldızlı panjur yeni minibüsün hırçın ve aynı zamanda da prestijli görünmesini sağlamış. Vito, bu tasarımıyla 0.32 Cd'lik hava direncine sahip. Yeni Vito'nun yüksekliği önceki nesline göre 8 mm artarken 27 mm genişledi.

Üçüncü nesil Vito'da 4895 mm, 5140 mm ve 5370 mm'lik uzunluk seçenekleri var. Bu 3 seçenek de önceki nesle göre 147 mm uzarken, bu fark aslında yaya güvenliği ön planda tutularak uzatılan motor kaputundan kaynaklanıyor.

Vito'da gücü yere aktarmak için 3 farklı aktarma seçeneği bulunurken, gücü tekerleklere aktarmak içinse 6 ileri manuel veya 7 ileri otomatik şanzıman seçenekleri var. Vito'nun yakıt tüketiminde önceki modele göre yüzde 20'ye varan ekonomi söz konusu. Güvenlikte de oldukça iddialı olan Vito'da ESP yine standart olarak yer alırken sürücünün dikkatini kontrol eden " Yorgunluk Asistanı", aracın yan rüzgarlardan etkilenmesi durumunda devreye giren "Rüzgar Savrulma Asistanı" ve lastik basıncı kontrol sistemi standart.

Aktif Park Asistanı, ön araca olan mesafeyi kontrol altında tutan "Çarpışma Önleme Asistanı", kör nokta uyarı sistemi ve aktif şerit takip asistanı da Vito'da isteğe bağlı olarak sunulacak. Sürüş için bizi bekleyen Vito'lardan en güçlüsünün yani 190 HP'lik olanı çalıştırıp yola çıktık. Özellikle Vito için revize edilen 7G-Tronic isimli otomatik şanzımanı Mercedes'in otomobillerden tanıyorduk. Bilbao'nun pürüzsüz asfaltında ilerlerken gaz pedalına her bastığımızda keyifle homurdanan motor sesi 7G-Tronic ile birlikte performansa dönüşürken şanzımanın vites geçişleri ise hissedilmiyordu. Bol virajlı köy yollarında ve dar yollarda direksiyon tepkileri ve aracın dönüş özellikleri oldukça başarılıydı. Ardından Vito'nun direksiyonundaki görevin tamamlandı.

Sıradan daha önemlisi olan yolcu koltukları vardı. Sürüşümüzün ikinci gününde alacakaranlıkta yola çıktığımız Vito'da LED'li farların başarılı aydınlatma özelliği sayesinde şehir içindeki kasisleri fark ediyorduk. Zaten aracın süspansiyon sistemi de başarılıydı. Son olarak testimizde üçüncü sıra koltuklar vardı ve yolculuk burada da konforluydu.

Kaynak: otohaber

Galeri












Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version