Chevrolet Cruze, yoluna küçük değişikliklerle devam ediyor. Ama bu değişiklikleri ilk bakışta fark etmek çok kolay değil.

Öncelikle ön tampondaki fark dikkat çekiyor. Sis farlarının çerçeveleri artık dikine yerleştirilmiş. Farların ana hatlarında bir değişiklik yapılmadığı gibi LED’li gündüz farı modasına uyma ihtiyacı da hissedilmemiş. Görülüyor ki bu küçük makyaj aslında bir donanım güncellemesi olarak da düşünülebilir.

Otomobilin içine geçtiğimizde bu fikrimizi destekleyen yeni bir renkli ekran ile karşılaşıyoruz. MyLink adı verilen sistemi takip etmeye yarayan, 7 inçlik renkli ve dokunmatik LCD ekran, Cruze’un iç mekanını zenginleştirmiş. Radyo-CD-MP3 çalar, Bluetooth, fotoğraf ve video dosyaları bu bölümden yönetilebilirken havalandırma ayarları da izlenebiliyor. Ancak radyo sisteminin daha pratik kontrol edilebilmesi için sabit hafıza kanal tuşları gibi detaylar unutulmamalıydı. Cruze SW’da standart olarak sunulan bu sistem, diğer Cruze modellerinde donanıma göre alınabiliyor. İç mekandaki malzeme kalitesi sınıfının iyileri arasında. Özellikle kumaş kaplı kokpiti hala seviyoruz. 

Makyaj sonrası, fark yaratanları ise sona sakladık. Fotoğraflarda da gördüğünüz üzere Cruze’da, artık station karoser seçeneği de sunuluyor. Station karoserli Cruze’un model ismi ise SW (Station Wagon). Station, sadece 1.4 lt’lik turbo benzinli motorla ithal ediliyor. Aynı motor şimdilik sedanda olmasa da hatchbackte mevcut. Motorun üstündeki Ecotec logosunu, Opel’in modellerinden hatırlayabilirsiniz. Zaten bu üniteyi daha önceden çeşitli Opel modellerinde defalarca kullanmıştık. Start/Stop sistemiyle sunulan ünitenin ortalama 7.2 lt/100 km’lik test tüketimi çok ekonomik değil. 140 HP’lik motorun 0-100 km/s hızlanmasını 10.87 saniyede tamamlaması, 9.5 saniyelik fabrika verisinin gerisinde. 1850 d/d’de ulaşılan 200 Nm’lik maksimum torka rağmen alt devirlerde çok da canlı olmayan Cruze SW, 2000 d/d’den sonra esas  hızlanmasını gösteriyor.

Elektrik destekli direksiyon sistemi kardeşi Astra kadar hassas olmasa da oldukça başarılı. Öte yandan konfor özellikleri de iyi. Direksiyonun boşluk hissi yaşatmaması, yani hareketleri direkt olarak tekerleklere iletmesi sürüş hissini kuvvetlendiriyor. Güvenliği arttıran bir diğer donanım da standart olarak sunulan ESC. Cruze’da, ilk günden itibaren bu donanımın standart olması önemli.

Her ne kadar pazar paylarında önemli bir oranları olmasa da station karoserli otomobillerin sayısı hızla artıyor. Ford Focus Station, Hyundai i30 CW, Kia cee’d Sportywagon, Opel Astra Sport Tourer ve Renault Megane Sport Tourer, Chevrolet Cruze’un karşısındaki önemli rakipleri. Aynı motora sahip Astra ST’nin başlangıç fiyatı 48.970 TL, Ford Focus 1.6i 125 HP 46.415 TL, Hyundai i30 CW 1.6 CRDi 52.690 TL, Renault Megane ST 1.5 dCi 110 HP 50.550 TL, Kia cee’d Sportywagon 1.6 CRDi 128 HP ise 51.679 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Kaynak : Otohaber 2013

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version