Station Wagon otomobillerin ülkemizdeki kaderi artık geçmişteki kadar olumsuz değil. Büyüyen SW pazarı ve artan model sayısı da bu sınıfın geliştiğinin en iyi göstergesi. Geçmişe kısa bir dönüş yaparsak, bu sınıfta yer alan otomobiller hem tercih edilmiyor; Tercih edilmediği için de markalar tarafından ya tek tük getiriliyor, ya da ithal edilmiyordu.

Büyüyen Station Wagon pazarı artık markaların da ithalat stratejisini değiştirdi. Şimdilerde segmentinde hatchback versiyonu olan bir modelin mutlaka SW versiyonunu da bulabilirsiniz.

Opel Astra için durum aslında biraz daha farklı. Çünkü mevcut Astra modeli üretildiği ilk günden beri Sports Tourer modeli ülkemizde satılıyor. Şimdilerde ise 1.3 It’Iik CDTI motoru yerine markanın en güçlü silahı konumunda olan 136 bg gücündeki 1.6 lt'lik  CDTI ile eli daha da güçlenen modelin satış fiyatı 82.691 TL. Şu sıralar 81.281 TL’lik kampanyalı fiyatıyla satın alabileceğiniz Astra Sports Tourer için söylenebilecek ilk şey yeni motorun bu otomobile büyük bir dinamizm kattığı… Bu yeni motordan biraz bahsetmek gerekirse; tamamen GM tarafından geliştirilmiş olan ünitenin alüminyumdan oluşan gövdesi Euro 6 normlarını karşılayacak şekilde üretildi. Bu motorun öne çıkan özellikleri arasında; 320 Nm’ye ulaşan tork değeri, sessiz ve titreşimden uzak bir çalışma sistemine sahip olması geliyor.

Öncesinde Astra Sedan ve HB modelinde kullandığımız bu motoru bu sefer ise Sports Tourer modelinde kullanıyoruz. 1403 kg’lık ağırlığa sahip ST'nin 0’dan 100 km’ye ulaşması 10.3 saniye sürüyor. Maksimum hızı 200 km/s olan otomobilin fabrika verisi olan ortalama yakıt tüketimi ise 3.9 lt/100 km.

SW yapısı sebebiyle geniş ve ferah bir kullanım alanı sunan Astra ST'nin bagaj hacmi, 500 lt . Koltuklar yatırıldığında ise bu 1550 It’ye kadar ulaşıyor. SW karoserine rağmen başarılı yol tutuş özelliklerine sahip olan Astra, motorunun etkisiyle yenilikçi bir sloganla yoluna devam ediyor olsa da, yüzü artık rakiplerinin gerisinde kalıyor. Otomobilin hem içi hem de dışının, sınıfında tasarım anlamında fazlasıyla güçlenen rakipleri arasından sıyrılması şimdilerde çok zor. Opel'in yenilenme planlarının ilk meyvesi olan Corsa geçtiğimiz günlerde merhaba dedi.

Yeni Opel Astra içinse 2016'yi beklemek gerekecek. Halen testleri süren otomobilin kaynayan bu sınıfta güçlü bir kimlikle çıkacağını düşünüyoruz.

Kaynak : Autocar

Galeri




































Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version