Tarih boyunca tüm uygarlıklarda, dünyayı var eden 4 element olduğu kabul edilir. Filozoflar ilk dört element ateş, hava, toprak ve su dışında, yaşamın özü olan ve beden ile ruh arasındaki bağı ifade eden ilahi bir güce de “5. Elernent” adım vermişler. Opel'in ulaştığı son noktayı gösteren yeni Corsa, Alman markasının ‘5. Elementi’ olmayı hak ediyor. Corsa’nın yeni geliştirilen düşük hacimli 3 silindirli motoru, şasisi, şık tasarımı ve donanımında yer alan yardımcı güvenlik sistemleri B segmentindeki tüm beklentileri fazlasıyla karşılayacak nitelikte.

Corsa, 1982 yılında çıkan ilk nesil aracından bu güne Avrupa’da 12,4 milyon adedin üzerinde satışa ulaşırken, Türkiye’de satışa sunulduğu 1994 yılından bugüne toplamda 200 bin adedin üzerinde satıldı. Opel’in Astra ile birlikte en popüler modeli olan Corsa, her yıl Opel’in satışlarının dörtte birinden fazlasını oluşturuyor.

Yeni jenerasyon Opel Corsa’nın 5 kapılı 1.0 Turbo ile 3 kapılı spor görünümlü 1.4 Turbo versiyonlarını Almanya’nın Frankfurt şehrinde test ettik. 2015 model yeni Corsa’nın en güçlü yönü yeni ve verimli motoru. 3 silindirli, 1,0 lt hacimli, 115 beygir güç ve 1800 d/dk’dan itibaren 170 Nm tork üreten benzinli motor, altı ileri manuel şanzıman seçeneğiyle dikkat çekici bir otomobil. 0-100 km/s hızlanması 10,3 sn olan Corsa 1.0 Turbo, 195 km/s hıza çıkabiliyor. Corsa 2015 yılının şubat ayının ortasından itibaren üç farklı donanım seviyesi (Enjoy, Color Edition ve Sport) ile Türkiye pazarına sunulacak.

Büyük hacimli motor kullanıyormuş gibi hissettiren, 3 silindirli motor, aynı hacimdeki rakiplerinden daha sarsıntısız ve sessiz olma özelliği ile öne çıkıyor. 1.0 litrelik tamamı alüminyumdan Euro 6 emisyon standartlarına sahip motorda 100 km’de ortalama yakıt tüketimi 4,9 litre, C02 salınımı 115 gr/km. 1.0 litre motorun 90 beygirlik versiyonu ise ülkemize gelmeyecek.

Düşük devirde çok canlı olan ve esnekliği ile dikkat çeken 1.0 lt benzinli motorla donatılmış yeni Opel Corsa, test sürüşü sırasında başarılı direksiyon tepkisi, sürüş konforu, performansı ve etkileyici sessizliğiyle göz doldurdu. Yeni geliştirilen şase geometrisi ve yoldaki darbeleri içeri yansıtmayan orta sert süspansiyon, eski Corsa’dan çok daha iyi bir seviyede. Aracın düz gidişi ve stabilitesi çok iyi.

Yeni Opel Corsa (2015 model) Motor ve Donanım seçenekleri:

3 kapılı versiyon ise 1.4 turbo motorlu. Bu motor 100 beygir gücünü 3500 d/dk’da verirken, 200 Nm maksimum tork değerini 1850 d/dk’dan itibaren sağlıyor.

Yeni Corsa modelinde, daha önceden tanıdığımız 1.2 ve 1.4 litrelik dört silindirli benzinli motorlar ve 1.3 CDTi dizel motor seçenekleri sunulmaya devam edecek. Corsa dört farklı donanım seviyesiyle (Essentia, Enjoy, Color Edition ve Sport) ülkemiz pazarında satışta olacak. Sport donanım seviyesi sipariş üzerine getirilecek.

1.0 litre 115 HP, benzinli motor, altı ileri manuel şanzıman ve Enjoy, Color Edition ve Sport donanım seviyeleri,

1.2 litre 70 HP, benzinli motor, manuel şanzıman seçeneği ve Essentia donanım seviyesi,

1.4 litre 90 HP, benzinli motor, manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri, Essentia, Enjoy, Color Edition donanım seviyeleri,

1.3 CDTi, 75 ve 95 HP, dizel motorlar, manuel ve easytronic şanzımanlarla, Essentia, Enjoy, Color Edition donanım seviyeleri ile pazara sunulacak.

Opel’in geliştirdiği üçüncü nesli otomatikleştirilmiş beş vitesli manuel şanzıman Easytronic 3.0 ilk kez yeni Corsa’da 1.3 dizel motorda 2015 yılının ortasından itibaren sunulacak.

1.4 litre benzinli motor başarılı yakıt verimliliği ve yüksek performans sunuyor. 100 km’de 5,1 litre yakıt tüketimi ve 11 7gr/km C02 emisyon değerine sahip yeni Corsa’da 6 ileri manuel şanzıman, oldukça rahat geçişleri ile bizden tam puan aldı. Dış tasarımında LED far teknolojisine yer verirken, daha keskin hatlar ve geniş ön ızgara tasarımı modele daha iddialı bir hava kazandırıyor.

Arka kısmında ise yatay çizgiler görsel olarak otomobili geniş tutuyor ve sportif detaylarla eskiye göre daha hareketli bir tasarım tercihi de dikkat çekiyor. 4 metrelik kompakt uzunluğun içerisinde beş yolcu kapasitesi ile geniş bir alan sunuyor. 1.80 m boyundaki sürücü ve yolcular önde ve arkada rahat bir yolculuk yapabilecek kadar diz ve baş mesafesine sahip. Deri direksiyonun ve koltukların ısıtma özelliği olması soğuk iklimlere özgü donanımlar. Tabela tanıma özelliği de var ancak ülkemize bu donanımların gelmeyeceği belirtildi. Yeni Corsa’da sağ güneşlik içinde ayna olmadığını gözlemledik ve bu kadın yolcuların hiç de hoşuna gitmeyecek. Şubat ayına kadar ayna eksikliği giderilebilecek mi, göreceğiz.

Zengin Sürücü Destek Sistemleri

Arka koltuklar öne katlandığında yeni Corsa, 1.120 litrelik yükleme kapasitesi sunuyor. Arka koltukların katlanabilir özelliği sadece Color Edition ve Sports donanımları için sunulacak.

Yaşam alanına girdiğinizde tamamıyla yenilenen orta konsolda, düğme sayısının çok az olduğu, sade bir tasarım göze çarpıyor. Yeni Corsa’nın kabını, sürücü kontrol merkezinin etrafında düzenlenmiş. IntelliLink bilgi-eğlence sistemi, 7 inç renkli dokunmatik ekranı, Apple ve Android cihazlarla uyumlu olup sesli komut sistemi ile kullanılabiliyor. Ayrıca Bluetooth, Siri Eyes Free, Navigasyon için BringGo, Internet radyosu ve podcast’ler için Stitcher ve Tunem gibi pek çok uygulama da kullanılabiliyor.

Yeni Corsa’da ilk defa mevcut olan çift-xenon farların yanında, “Yan Kör Nokta Uyarı”, “Opel Eye On Kamera”, geri görüş kamerası, “City modu”, “Şeritten Ayrılma Uyarısı”, “Uzun Far Asistanı”, “Takip Mesafesi Göstergesi” ve “Ön Çarpışma Uyarısı“ gibi yeni sistemler güvenlik konusunda Opel Corsa’yı rakiplerinden bir adım öne çıkarıyor.

Kaynak : Auto Show

Galeri












Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version