Peugeot, D segmentinde uzun yıllar 406-407 gibi modellerle var oldu. İki otomobilde aynı sınıfta bulunan VW Passat, Ford Mondeo gibi rakipleriyle rekabet edebilecek kadar iddialı değildi. Fakat 407'nin ardından 508 ile değiştirdiği strateji marka için bu sınıfta adeta bir dönüm noktasıydı. Konfor özellikleri arttırılmış, kararlı ve ağırbaşlı bir tasarımın yanı sıra kalite hissi ve özellikleri de segmentinde rakabetçi bir hale gelmişti.

Bugün ise Peugeot 508 ağırlığın ön kısımda yaşandığı belirgin bir makyaj operasyonu geçirdi. Bu makyaj 508 için radikal bir değişim oldu ve bu ona farklı bir karakteristik görünüm de kazandırdı.

Burun kısmında belirgin bir biçimde kendini belli eden ön panjur bundan sonraki Peugeot modellerinin daha dışa dönük ve prestijli bir marka kimliğini oluşturacağının da sinyallerini veriyor. Ön kısımdaki yeniliğin bir diğer ürünü de LED farlardan oluşuyor. İç mekanda ise ilk gözümüze çarpan konsolun hemen ortasına konumlandırılmış olan 7 inç'lik dokunmatik ekran. Yenilenen 508, bu ekran sayesinde geri görüş kamerasına kavuşmuş. Ayrıca bir de kör nokta uyarı sistemi yeni donanım listesinde yer alıyor.

Dokunmatik ekranın özellikleri arasında Peugeot'nun Connect Apps adını verdiği internet bağlantılı hizmetler de bulunuyor.

Peugeot 508, makyajlanmasıyla birlikte yeni motor ve şanzıman seçeneklerine de kavuştu. Bugünkü test otomobilimiz ise 508'in ilk Euro 6 normundaki benzinli motoru 1.6 lt'lik THP ünite. Bu motor artık 165 bg'lik güce sahip ve düşük salınım değerleriyle de dikkati çekiyor.

Performansı geçmişteki 156 bg'lik üniteye oranla özellikle üst devirlerde daha canlı. Şanzıman da bu değişimden nasibini almış ve altı kademeli EAT6 adını taşıyor. Geçişleri daha sessiz fakat yine hızlı ve tepkili bir şanzıman değil. Eğer iki motorun yakıt tüketim değerlerini kıyaslamak gerekirse eskiye oranla ciddi bir değişim var. 156 bg'lik motorun 100 km'deki ortalama tüketimi 7.1 lt civarındayken, yeni motorda bu değer 5.6 lt'lere kadar indirilmiş. Ayrıca 164 g/km'lik karbon salımmı da 130 g/km olarak ölçülüyor. Benzin ile motorin arasındaki farkın git gide kapandığı günümüzde insanların tekrar benzinli otomobillere yöneldiğini görüyoruz. Peugeot 508 gibi yeni normlarda gelen motorlar ise eskiye göre çok daha ekonomik. Active donanım seviyesindeki 1.6 lt'lik eHDi motora sahip 508'den 5 bin TL daha uygun bir fiyata sahip olan THP, çok fazla kilometre yapmayalar için iyi bir alternatif olabilir.

Kaynak: Autocar

Galeri








Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version