Renault Megane, 82.550 TL’lik başlangıç fiyatıyla en kelepir teklife sahip. Cesur tasarım detaylarıyla kompakt sınıfta farklı olmak isteyenlere hitap eden kompakt Fransız ön koltuklarında sunduğu geniş yaşamıyla dikkat çekiyor.

Renault Megane’a Puan Kazandıran Önemli Detaylar

Rakiplerinin pek çoğundan daha büyük olan bagaj hacmi ve yüksek yükleme kapasitesi Renault’ya puan kazandırıyor. Ancak kabinin arka kısmında sunulan yaşam alanı vasat değerleri aşamıyor. Kokpitin merkezini oluşturan dikey ekran pek çok alt menüyle kullanım alışkanlığı gerektiriyor. Ancak iç mekandaki işçilik seviyesi olumsuz eleştiriyi pek hak etmiyor.

Sürüş dinamiklerinde daha iyi olmalıydı: Karşılaştırmanın en küçük silindir hacmine sahip olan 4 silindirli motor aynı zamanda BMW ve Peugeot ile birlikte en zayıf güç ünitelerinden biri.

BMW ve Peugeot’nun 3 silindirli üniteleri benzer güçte olsa da Renault’nun 1,2 lt’lik motorundan belirgin biçimde daha canlı hissettiriyorlar. 132 HP’lik Renault en uzun 0-100 km/s hızlanmasına imza atarken, 200 km/s barajını aşamayan tek model oluyor. Bununla birlikte Renault Megane’ın karşılaştırmanın en müsrif modelleri arasında yer aldığını da hatırlatalım. 150 HP gücündeki Golf, 100 km’de 1,5 lt daha az benzine ihtiyaç duyuyor.

Yol tutuş parkuruna geçildiğinde de Megane rakipleri kadar dinamik bir etki bırakamıyor. Ancak bu durumun baş sorumlusu çok erken ve sert müdahalelerde bulunan ESP. Megane, çetenin en hızlısı olan Ford Focus’tan tam olarak 5,2 saniye daha yavaş.

Renault Megane Fren Testi Sonuçları

Bundan daha kritik bir durum ise fren testinde ortaya çıkıyor. 1292 kg ile karşılaştırmanın en hafif modelleri arasında başlarda yer alan Renault Megane, soğuk frenlerle 100 km/s hızda durmak için tam 38 metreye ihtiyaç duyuyor. Audi A3 aynı testi sadece 33,5 metrede tamamlıyor.

Tüm bu olumsuzluklar bir araya toplandığında modern donanım özelliklerine rağmen Megane için sadece onuncu sıra boş kalıyor.

* Ağırbaşlı kokpit tasarımında makyajın getirisi dijital göstergeler ve devasa ekran.

* Multisense sistemiyle otomobilin modu kontrol ediliyor. Direksiyonun arkasındaki müzik sistemi kumandası saklı kalıyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version