Hibrit otomobiller konusunda uzman olan Toyota, küçük Yaris’i yenilerken hibrit sistemden vazgeçmemiş ve bu teknolojinin küçük yaygınlaşmasını sağlamış. Toyota Yaris Hybrid teknik verileri ve özellikleri dikkat çekici.

Bugün dünyanın neredeyse tamamında 33 farklı hibrit ve bir plug-in hybrid modeli ile pazarda yer alan Toyota, 10 milyonu aşan satışıyla hibrit teknolojisi konusunda liderliği elinde bulundurmayı sürdürüyor.

Toyota mühendisleri 1.33 litrelik motoru artık üretmeme kararı aldı. Onun yerine 1.5 litrelik atmosferik motora geçiş yapıldı.

Yaris ürün yelpazesi arasında 111 HP’lik 1.5 benzinli ve 100 HP’lik hibrit versiyonunun yanı sıra 69 HP güç üreten 1.0 litrelik üç silindirli motor da sunuluyor. 1.0 litrelik motor, 5 ileri manuel şanzımanla sunulurken, hibrit versiyonunda ise CVT, yeni 1.5 litrelik benzinli motor ise tercihe göre 6 ileri manuel veya CVT şanzımanla tercih edebiliyorsunuz.

Konuğumuz olan Yaris ise hibrit motorlu 1.5 litrelik CVT şanzımanı olan ünite idi. Bu motora 100 HP güç ve 111 Nm tork eşlik ediyor.

Fabrika verilerine göre şehir içi yakıt tüketimi 3.3, şehir dışı yakıt tüketimi 3.6 ve ortalama yakıt olarak ise 3.6 yakıt tüketimi gösteriyor. Benim testim boyunca ortalama yakıt olarak 4.2 litrelik bir değer gösterdi.

Benzinli ve hibrit bir otomobilin bu seviyelerde yakıt tüketimi gerçekten çok iyi. Sürüş karakteri olarak oldukça keyif veren Yaris sınıf ortalamalarını hemen her disiplinde yakalamasıyla da beğeni topluyor.

Toyota Yaris Hybrid Teknik Verileri

Motor (tip/silindir sayısı): Sıralı/4/Benzin
Yerleşim: Önde enlemesine
Supap/eksantrik sayısı: 16/4
Maksimum güç: 100 HP-4800 d/d
Motor hacmi: 1497 cc
Maksimum tork: 111 Nm-3600 d/d
Son hız: 165 km/s
0-100 km/s hızlanma: 12 sn
Şanzıman: CVT
Aktarma: Önden çekiş
Frenler (ön/arka): Hava kanallı disk/disk
Bagaj hacmi:286 lt
Ağırlık: 1100 kg
Depo kapasitesi: 36 lt

Sonuç: Toyota Yaris alanı pişman etmeyecek, özellikle şehir içi kullanımda yakıt tutumluluğundan sürüş konforuna, yeni teknolojileriyle herkesin ilgisini çekmeyi başaracak bir otomobil olmuş.

Satış sonrası hizmetler ve servis yeterliliğindeki Toyota gücüyle yola sorunsuz devam edebileceğinizi bilmek de onun için önemli bir artı.

Kaynak: Otostil

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version