Yeni Volkswagen Tiguan, makyajlanmış olan yeni yüzü ve ek teknolojik yenilikleriyle yakın zaman önce duyurulmuştu. Avrupa’nın en çok satan SUV modelleri arasında yer alan serinin, ülkemize ne zaman geleceği ve hangi motor seçenekleriyle beraber geleceği de merak ediliyordu.

Makyajlanan ve yeni donanım seviyelerine sahip olan aracın Türkiye fiyatlarına ve paket seçeneklerine yakından bakalım.

İlginizi Çekebilir: 2020 Honda Civic için Kaçırılmayacak Bir Kampanya Başladı

Yeni Volkswagen Tiguan Fiyatı ve Dikkat Çeken Özellikleri

Önce şunu söylemek lazım ki makyajlanan araç, daha zarif ve daha ilgi çekici bir görünüme kavuşuyor. LED farları yenilemeyi tercih eden Volkswagen, yenilenmiş olan LED farlarla beraber yeni bir tasarıma geçiyor.

Ön kısımda yer alan ızgaraların da genişletildiğini ve krom ızgaralarla güçlendirildiğini görüyoruz ki bu güçlü bir tasarım sağlıyor.

Ön kısımdaki şık tasarım yapısı arka kısma kadar uzanmış durumda. Krom çıtalarla zenginleştirilmiş olan egzoz çıkışları ve yine başrolde olan Volkswagen logosu bir hayli dikkat çekici duruyor.

Anlayacağınız tasarımda başarılı bir makyajlama çalışması yapılmış. Tasarımı geçersek Yeni Volkswagen Tiguan, teknoloji açısından da çok zengin bir araç. Bu kez araçta Life, Elegance ve R-Line olmak üzere üç farklı donanım seçeneği bulunuyor. Her donanım seçeneği için özel olan bazı iyileştirmeler yapılmış ve artılar kazandırılmış.

En temel versiyonda bile 3 bölgeli dokunmatik Climatronic, 8.5 inç multimeyda ekranı, hız sabitleyici, Composition eğlence sistemi, App-Connect sistemi gibi artılar var. Bu temel paket için geçerli olan artılar. Diğer paketlerde durum daha dikkat çekici.

R-Line ya da Elegance paketlerini seçecek olursanız; interaktif akıllı aydınlatma modları, dinamik far asistanı desteği, 9.2 inç multimedya ekranı, panoramik cam tavan gibi artılarınız olabiliyor. Bu paket özelliklerinde kendinize göre özelleştirmeler de yapabiliyorsunuz.

Yeni Volkswagen Tiguan için motor seçeneklerine geçtiğimiz zaman ise yine TSI sistemi karşımıza çıkıyor. Türkçe karşılığı “Aktif Silindir Yönetimi” sistemi olan teknoloji sayesinde, araç performansa ihtiyaç duymadığı durumlarda iki silindir çalışmayı durduruyor. Böylece ekstra bir yakıt tasarrufu elde ediliyor.

Motor kısmında ise 1.5 litrelik TSI 150 PS 7 ileri DSG’li motor ile 2 litrelik TDI 150 PS motor seçenekleri var. Dizel ya da benzinli artık sizin tercihiniz.

Yeni Volkswagen Tiguan Türkiye Fiyatları

Fiyatlar arasında büyük bir makas var.

  • 1.5 litre TSI 150 PS 7 DSG seçeneğini alırsanız başlangıç fiyatı 435 bin TL. En yüksek paket ise 518 bin TL. Bu benzinli olan versiyon.
  • 2.0 litre 150 PS TDI dizel motoru alırsanız, başlangıç fiyatı 724 bin TL. En yüksek paket ise 775 bin TL oluyor.
Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version