Lada Niva, bir klasikten çok daha fazlası. Rusya’da yani kendi ülkesinde 4X4 denildiği zaman ilk adı anılan klasik model yıllardır çok fazla yenilenmeden yoluna devam ediyor. Yakın zamanda aracın önemli değişiklikleri beraberinde getirdiği yeni versiyonunun da sunulacağını biliyoruz. Ama o zamana kadar Lada Niva Bronto için yenilenmiş bir versiyon daha sunuldu.

Temel modele sadık kalarak gelen yeni araç, aslında bakarsanız dış kasa noktasında değişim sunmuyor. Zaten markanın amacı da iç kısımda sürücülere daha konforlu bir seri sunmak. Odak noktası tam olarak bu olarak gösteriliyor. Yapılan değişiklikler  de iç kısımda yapılan değişiklikler.

Yeni Lada Niva Bronto ile Neler Değişti?

Birinci değişiklik gösterge panelinde oluyor. Yine eski tip bir dizayn var ama bu sefer gösterge paneli yeni nesil özelliklere sahip bir panel. Bunun dışında aracın iç mekanı kesinlikle daha iyi konfora sahip. Yeni klima sistemi, yenilenmiş olan iç aydınlatmalar, ısıtmalı koltuklar, sesi ve titreşimi azaltan yeni izolasyon paketi gibi değişiklikler söz konusu.

Bunun dışında seride yeni koltuk döşemeleri gibi daha fazla konfor getiren artılar söz konusu. 15 inç jantlarla dış kısımda da ufak oynamalar barındıran yeni Lada Niva Bronto, Luxe ve Prestige olmak üzere iki seçenekle sunulacak. Sis farları, arazi lastikleri, metal tampon bölümleri gibi farklar var.

Serinin motor seçimine gelince, yine değişiklik söz konusu değil. Motor konusunda 83 beygirlik bir tercih bizi karşılıyor. 5 ileri manuel vites, 129 Nm tork değeri ve 4X4 desteği de yine değişmeyen kısımlar olarak karşımıza çıkıyor. Belki artı olarak güçlendirilmiş olan süspansiyonları ve daha güçlü aksı gösterebiliriz.

Bu yeni Lada Niva Bronto için fiyat ise şimdilik belli değil. Değişen donanımları düşünecek olursak çok büyük fiyat farkları beklemiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version