Tayvan menşeli Xing Mobility isimli şirket, oldukça üstün performanslı bir elektrikli off-road aracı geliştirmeyi başardı.

Miss R adındaki bu araç halen daha geliştirme aşamasında, ancak sahip olduğu özelliklerle rakipleri arasından sıyrılıyor. General Motors ve Tesla gibi elektrikli otomobil üreticilerinin aksine off-road yeteneğine sahip bir model üreten Xing Mobility, ilk kez geliştirdikleri prototipi test etme imkânını da yakaladı.

İnanılmaz beygir gücü!

Eğer olur da bir gün Miss R’ı sürme şansını yakalarsanız, çok dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü bizzat Xing Mobility şirketinin kendi bünyesinde geliştirdiği 1,341 beygir gücüne sahip elektrikli motor kaputun altında yatıyor! Öyle ki 0’dan 100 km/s’ye çıkışı yalnızca 1.8 saniye sürüyor. Eğer 200 km/s hız yapmak isterseniz de gaz pedalına 5.1 saniye boyunca basmanız yeterli. 

Elektrikli itme gücünü tekerle aktarırken devreye Xing Mobility’nin üstün teknolojik çözümü giriyor. Her ne kadar bu motor ilk etapta bir off-road aracında kullanılmış olsa da, Miss R’daki platform hemen her türden araca uyarlanabilir esnekliğe de sahip.

Batarya tarafında ise Miss R’da her biri 4 bin 116 hücreden oluşan toplamda 98 modüllük bir model tercih edilmiş. 3M Novec 7200 sıvısı ile soğutulan batarya yenilenebilme özelliğine de sahip. Nitekim Xing, bahsi geçen bataryaların tamamen değiştirilmesinin 5 dakika aldığını belirtmiş durumda.

Gizemli araç: Miss R!

Ancak Miss R’a dair bilinmezliğini koruyan birçok detay var. Aracın seri üretime girip girmeyeceği ve fiyatıyla ilgili hiçbir açıklama yapılmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version