Dünyanın en pahalı İngiliz arabası olarak gösterilen 1961 model Aston Martin DB4GT Zagato, İngiltere’de düzenlenecek olan açık artırmayla yeni sahibine kavuşacak. Araba için 15 milyon sterlinden (yaklaşık 79 milyon TL) fazla para ödenmesi bekleniyor. Üstelik telaffuz edilen bu rakam yalnızca açık artırma başlangıç fiyatı. Ultra zengin klasik yarış otomobili tutkunları, bu nadir parça için kesenin ağzını çok daha fazla açacaktır.

Goodwood Hız Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan açık artırma, İngiltere’nin en ünlü açık artırma evlerinden Bonhams’da tertip edilecek. Takvim yaprakları 13 Haziran’ı gösterdiğinde 1962 yılında iki kez Formula 1 şampiyonu Jim Clark tarafından sürülen araç, yeni sahibi tarafından eve götürülecek.

Yalnızca 19 adet üretildi

“2 VEV” olarak da bilinen bu araç, John Ogier’in Essex Racing Stable ismindeki motor geliştirme takımı tarafından 60’lı yıllarda hayata geçirildi. Tamamen yarış için geliştirilen hafifletilmiş DB4GT Zagato modelinden toplamda sadece 19 adet üretildi.

En pahalı İngiliz olmaya aday

1961 yılında Fransa’da düzenlenen 24 saatlik Le Mans yarışlarına da katılan ve başarı elde eden araç, tam bir klasik yarış otomobili. Adeta paha biçilemeyen DB4GT Zagato modeli eğer başarıyla satılırsa, en pahalı İngiliz otomobili olma ünvanını da elde etmiş olacak.

Hatırlanacağı üzere bir önceki en pahalı İngiliz otomobili, ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Monterrey’de düzenlenen açık artırmayla satılan 1956 model Aston Martin DBR1 idi. Bu efsane araç tamı tamına 17.5 milyon sterline satılmıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version