Porsche’un RS modelleri hem pist içi, hem de pist dışındaki yüksek performansının yanı sıra kaportasında bol miktarda kullanılan karbon fiber malzemesiyle de biliniyor. Porsche Design ise şimdilerde muhteşem tasarım anlayışını sergilemek için yeni bir işbirliğine daha gitti. Bu kez Acer’le masaya oturan firma, göz alıcı güzellikte bir dizüstü bilgisayar modeli tasarladı.

Porsche Design Acer Book RS adını taşıyan bu bilgisayar iki marka arasındaki yeni işbirliğinin ilk meyvesi olma özelliğine sahip. Acer’in teknolojik inovasyonları ve bilgisayar segentinde kökü hayli geçmişe uzanan bilgi birikiminin yanı sıra Porsche Design’ın işlevsel tasarım felsefesi bu üründe bir araya gelmiş.

Güncel donanıma ev sahipliği yapan bilgisayarda son derece minimalist, sade bir tasarım çizgisi benimsenmiş. 3k karbon fiber kılıfı, CNC ile şekillendirilen kasası ve hafifliğiyle öne çıkan model yalnızca 1.25 kilogram ağırlığında. Ayrıca sadece 15.99 mm inceliğinde.

Donanım bileşenleri de gayet iyi

Kasanın altına baktığımızda ise Porsche Design Acer Book RS’de 11. nesil Intel Core i7 işlemci ve Intel Iris Xe grafik işlemcisinin yer aldığını görüyoruz. Opsiyonel olarak NVIDIA GeForce®MX350 GPU ve 16 GB RAM de satın alınabiliyor.

14 inç büyüklüğündeki FHD IPS3 dokunmatik ekrana ev sahipliği yapan bilgisayar antimikrobiyel Corning Gorilla Glass teknolojisiyle korunuyor. Ekran gövde oranı ise yüzde 90 seviyesinde.

1,399 dolar başlangıç fiyatı olan bilgisayarın premium versiyonu 1,999 dolara satılacak. Cihazın ABD’nin ardından Avrupa ve Çin’de de satışa sunulması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version