Japon otomobil üreticisi Nissan, Safety Shield 360 adını taşıyan sürüş güvenliği ve asistan donanımını 2021 yılı itibariyle 10 farklı modelde standart hale getireceğini duyurdu. Firmadan yapılan basın açıklamasında gelişmiş sürüş asistan sistemlerinin kazaları önlemeye büyük ölçüde yardımcı olduğu, tecrübesi şoförlerin seyahatlerini de daha güvenli hale getirdiği belirtildi.

Bu arada aşina olmayanlar için belirtmek gerekirse Safety Shield 360 donanımının toplamda 6 farklı aktif güvenlik teknolojisinden meydana geldiğini söyleyebiliriz.

Bahsi geçen teknolojilerin başında karanlıkta daha iyi sürüş deneyimi sunan uzun hüzmeli far asistanı geliyor. Kızıl ötesi sensörler sayesinde öndeki arabayı algılayan ve uzun farları kısaya çeviren bu sistem, gece yolculuklarını daha güvenli kılıyor.

Bunun dışında şerit takip sistemi, sürücüyü sinyal vermeden şeritten ayrıldığı durumlarda görsel veya sesli olarak uyarıyor. Geri görüş sistemi ise park ederken sürücülerin işini kolaylaştırdığı gibi, olması gerekenden fazla yaklaşan diğer arabaları algılayıp uyarı verebiliyor.

Geri giderken otomatik frenleme asistanı da Safety Shield 360’daki yerini almış durumda. İsminden de anlayabileceğiniz üzere bu sistem, sürücü geri geri giderken sabit bir nesneye çarpmak üzere olduğunda otomatik olarak fren uyguluyor ve çarpışmayı önlüyor. Kör nokta uyarı sistemi, yaya tespit ettiğinde devreye otomatik giren acil durum freni de cabası.

Bu gelişmiş güvenlik ve sürüş asistanlarının 2021 yılı itibariyle 10 yeni Nissan modelinde standart hale gelecek olması kuşkusuz firmanın elini güçlendirecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version