Huawei HiCar, ilk olarak 2020 yılının başlarında gündeme gelen bir proje olarak duyurulmuştu. Daha çok akıllı telefonlarıyla tanınan Huawei markasının, otomobil teknolojilerine de giriş yapmasını sağlayacak olan yeni teknoloji konusunda ilk somut kanıt geldi.

Markanın geliştirme aşamasını çoktan tamamladığı ve yeni teknolojileri için satış çalışmalarına geçtiği de belli oldu. Peki, yeni cihaz otomobillere neler kazandıracak?

Huawei HiCar Nedir? Nasıl Bir Artı Sağlayacak?

Araç içi multimedya ekranlarına benzer bir tasarıma sahip olacak olan HiCar, HarmonyOS işletim sistemi kullanacak. Bir nevi aracınızı akıllı araç konumuna getirecek.

Araç içi bilgi sistemi ekran olarak tanımlanan cihaz, hem araçtan bilgiler almanızı sağlayacak hem de dediğimiz gibi multimedya sistemlerinin yönetilmesini sağlayacak.

Tabii ki burada Android değil de HarmonyOS 2.0 işletim sisteminin kullanılacak olması da büyük bir avantaj sağlayacak çünkü Huawei bunun için bir özelleştirme yapabilecek.

Kutu görsellerine baktığımız zaman, cihazın üzerinde aracın içerisini çekecek bir kameranın da yer alacağı gözüküyor. Bu kamera, temassız kontrol sistemi için de kullanılabilir araç içi görünü kaydının yapılması için de kullanılabilir.

Henüz bu konuda Huawei HiCar için kesin bilgiler elde edilmiş değil. Teknik detayların yakın zamanda açıklanmasını bekliyoruz. Teknik detaylar açıklandıktan sonra bu konuda da daha fazla detay verebileceğiz.

Merak edilen son nokta ise araç içinde kullanılacak ve aracı akıllı araca çevirecek olan bu teknolojinin otomobile nasıl monte edileceği. Araçtan bazı değerleri okuması açısından farklı bir montaj sisteminin olacağı söylenen serinin her araca bağlanabilir olup olmadığını da bilemiyoruz. Eğer her araca bağlanabilir bir ekran olursa, o zaman eski model araçları bile belli bir seviyede teknolojik hale getirmek mümkün olacaktır.

İlk etapta Çin genelinde kullanıma sunulması olası olan cihazın, ülkemizde de satışa çıkacağı söyleniyor. Tabii ki dediğimiz gibi fiyat ve detaylar açıklandığı zaman bunları da aktaracağız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version