Bundan 4 sene kadar önce, 2016 yılında hayli iddialı söylemlerle piyasaya çıkan Faraday Future uzun menzilli ve yüksek performanslı elektrikli bir araba geliştirdiğini öne sürerek gündeme gelmişti. Haberde de fotoğraflarını gördüğünüz araba 2016 FF 91 prototipi. Evet, Pikes Peak Tepe Tırmanışı yarışlarında rekor kıran aynı arabadan bahsediyoruz.

Şirket batıp kepenk kapatmadan önce ABD’li EPA kuruluşu FF 91’in 608 kilometre menzil değerine sahip olduğunu tespit etmişti. Bu, bugün bile “benim” diyen çoğu otomobil üreticisinin elektrikli modellerinde yakalayamadığı bir değer.

Yeni sahibine teslim edilmeyi bekliyor

Prototip aşamasında kalan ve bir türlü seri üretime uyarlanamayan araba şimdilerde rezerve ücreti olmadan Worldwide Auctioneers sitesi üzerinden açık artırmaya çıkmış durumda. Arabanın tahmini olarak ne kadar ücretle satılacağına dair herhangi bir ibare görülmüyor. Fakat daha önce de belirttiğimiz üzere bu araç henüz prototip aşamasında. Özellikle iç döşemesi bomboş.

Fakat aynı zamanda kendisi 0’dan 100 km/s hıza 2.3 saniyede çıkabilen bir test aracı.

Toplamda 3 adet elektrikli motora ev sahipliği yapan aracın 1050 beygir gücü ve 130 kWh bataryası bulunuyor. Coil yay süspansiyon sistemi, dört teker disk fren, martı kanadı şeklinde açılır kapılar da diğer özellikleri arasında sayılabilir. İçeride yer alan devasa ekranın çalışıp çalışmadığı ise bilinmiyor.

Heads-up display, 15 içn dokunmatik araç içi eğlence sistemi ve 2016 yılına göre çağın ilerisinde kabul edilebilecek teknolojisiyle prototip koleksiyonerlerinin bu araca çok ilgi göstereceği kesin.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version