Günümüzde birçok otomotiv firması tarafından geliştirilen modellerde kendi harita ve navigasyon yazılımlarına yer veriliyor olsa da, bu yazılımların mobil cihazlarda bulunan üçüncü parti uygulamalarla yarışacak kadar kalitesi olmasına çok az rastlanıyor. Google Haritalar, Apple Haritalar, Yandex Navigasyon veya Waze gibi popüler navigasyon uygulamalarıyla boy ölçüşecek kalitede bir navigasyon sisteminin üretilemiyor olması bir noktada da gayet normal. Çünkü akıllı akıllı telefonlar sürekli internete bağlı olmaları hasebiyle anlık trafik durumuna göre güncellenebilen rota öneri sistemine sahipler.

Waze ile trafiğin nabzını ölçün

İyi haber şu ki, 2018 model bir Ford EcoSport almayı planlıyorsanız aracınızda Waze isimli navigasyon uygulaması dahilî olarak gelecek! GearDiary sitesinde yer alan habere göre Waze uygulamasını araç içi ekranda kullanabilmek için yapmanız gereken tek şey, kabloyla telefonunuzu arabaya bağlamak. Daha sonra Ford’un SYNC AppLink yazılımı telefonunuzda var olan Waze gibi araçla uyumlu uygulamalarla eşleşecektir.

2018 Ford EcoSport’lardaki 8 inçlik araç içi ekran, ufak bir tablet boyutunda. Waze uygulamasını bu ekrana yansıtarak anlık trafik durumundan haberdar olabilir, radar ve kaza bilgilerini ilk elden öğrenip buna göre rotanızı çıkartabilirsiniz.

Sanal asistan Alexa da geliyor!

Her ne kadar ülkemizde pek kullanılmıyor olsa da, Amazon’un Alexa isimli sanal asistanı da Ford EcoSport’lardaki yerini alacak. Haberleri okumak, müzik çalmak, hava durumu veya trafik koşullarını öğrenmek, alışveriş listesi oluşturmak… Aklınıza gelen ne varsa sesli komut vererek Alexa’nın sizin yerinize tüm bunları yapmasını sağlayabileceksiniz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version