Kia, iç ve dış tasarımı baştan aşağıya yenilenen 2018 Sportage SUV modelinin üzerindeki sır perdesini araladı. Yeni Sportage’da güncellenen güvenlik ve araç içi eğlence sisteminin yanı sıra yeni motor seçenekleri de yerini aldı. Yaşanan en büyük değişiklik ise EcoDynamic + 48 V dizel hibrid güç ünitesinin araca eklenmiş oluşu.

Otomobil üreticileri arasında bir ilk!

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, tüm ürün gamında hibrid, plug-in hibrid, elektrikli ve 48V hibrid teknolojisine yer veren ilk marka olduğunu da kamuoyuyla paylaştı.

EcoDynamics + 2.0 litrelik R dizel hibrid teknolojisi ile 48V bataryanın gücünü birleştiren üretici, yeni Sportage’in ivme kazanma süresini çok daha aza indirmeyi başarmış. Üstelik bu hibrid güç ünitesi sayesinde CO2 emisyonunun yüzde 4 oranında azaltılması da mümkün hale gelmiş bulunuyor.

1.7L CRDi motora elveda

Bugüne kadar üretilen en temiz dizel motora ev sahipliği yapan yeni Sportage, önceki modellerde kullanılan 1.7 litrelik CRDi güç ünitesini rafa kaldırdı. Bunun yerine 1.6 litrelik U3 CRDi motor kullanımı söz konusu. Her ne kadar litre bazında küçülmeye gidilmiş olsa da üst düzey paketlerde AWD dört çeker ve 7 ileri şanzıman seçeneği müşterilere sunuluyor.

16, 17 ve 19 inçlik jantların opsiyonel olarak sunulduğu modelin ön ve arka tamponları da köklü bir değişim geçirmiş. Keza farlar ve stop lambaları da aynı şekilde. Müşteriler, toplamda 5 farklı renk seçeneği arasında seçim yapabilecekler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version