Apple CarPlay ve Android Auto donanımlarını eğer bir kez kullandıysanız, bundan sonraki arabalarınızda da mutlaka bu özelliği aramanız kuvvetle muhtemel. Gerçekten de tadını aldıktan sonra vazgeçemeyeceğiniz bir kolaylık sağlayan bu özellikler çoğu zaman opsiyonel olarak, belli bir ücret karşılığında müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Japonya menşeli otomobil üreticisi Mazda ise 2018 Mazda6 modelini satın alacak müşterilerin hiçbir ücret ödemeden CarPlay ve Android Auto desteğinden faydalanabileceğiniz açıkladı.

Mazda Connect sistemi kullanılıyor

Malum, Mazda’nın son dönemde piyasaya sürdüğü araçlarda Mazda Connect adı verilen özel bir araç içi eğlence sistemi kullanılıyor. Sürücü ve yolcuların telefonlarındaki uygulamalara erişebilmelerini sağlayan bu sistem, Mazda’nın yetkili servis noktalarında sağlanacak ücretsiz destekle CarPlay ve Android Auto özelliklerine kavuşacak.

Bu ücretsiz güncelleme 2018 Mazda6’nın Touring, Grand Touring, Grand Touring Reserve ve Signature modellerini kapsıyor. Araç sahipleri arabalarını bölgelerindeki Mazda yetkili servislerine götürerek Eylül ayından itibaren ücretsiz güncelleme yaptırabilecekler.

Sadece iki saat sürüyor

Konuya ilişkin Mazda cephesinden yapılan açıklamada güncelleme işleminin sadece 2 saat sürdüğü, bu esnada araç sahibinin hiçbir şeyle uğraşmak zorunda olmadığı belirtildi. Öte yandan CarPlay ve Android Auto desteğine ek olarak güncellenen araçlar 2.1 amperlik USB çıkışından hızlı şarj özelliğini de almış olacak.

ABD ve Avrupa başta olmak üzere 2018 Mazda6‘nın satıldığı çoğu ülkeyi kapsayan bu ücretsiz güncelleme kampanyasına Türkiye’nin de dahil olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version