Nissan’ın çok satan SUV modeli Qashqai, artık Nissan’ın ProPILOT isimi akıllı sürüş teknolojisiyle donatılmış bir şekilde müşterilerin beğenisine sunuluyor. Öte yandan arabanın bir de Qashqai Pilot One Edition sürümü piyasaya çıkmak için gün saymaya başladı.

Günlük kullanımda çok keyifli bir sürüş deneyimi sunan Qashqai’nin 2018 modelinde tasarımsal olarak ufak değişiklikler söz konusu. Aracın biraz makyajlandığı söylenebilir. Ancak bugüne dek sürüş teknolojileri bakımından hız sabitleme sistemi dışında araçta pek de elle tutulur bir yenilik görememiştik. Ta ki bu seneye kadar.

Yarı otonom sürüş teknolojisiyle geliyor!

Artık 2018 model Nissan Qashai’lerde ProPILOT isimli yarı otonom sürüş teknolojisi opsiyonel olarak sunulacak. Bu teknolojinin yanı sıra Qashqai Pilot One Edition isimli yeni bir paket de müşterilerin karşısına çıkacak.

Tekna ve Tekna+ paketlerinin yanı sıra opsiyon olarak sunulması planlanan Pro-Pilot, Nissan’ın tam otonom sürüş teknolojisinin öncüsü olarak geliştirdiği bir yenilik.

Araçta yer alan ProPILOT butonuna bastıktan sonra direksiyondan tutun, gaz ve fren pedalına kadar her şeyi otomatik pilot devralıyor. Yavaşlayan trafikle hızlıca adapte olan bu teknoloji, özellikle kalabalık şehirlerin yoğun trafiğinde hayat kurtarıcı oluyor.

Şerit takip sistemi ve akıllı hız kontrolü gibi özelliklerle de donatılan ProPILOT’un yanı sıra birde Qashqai Pilot One Edition modeli piyasaya çıkacak. Tekna+ paketinin üzerine inşa edilen bu araçta deri döşeme ve krom pedallar yer alacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version