Avrupa genelinde yayınlanan Almanya merkezli Auto Motor & Sport dergisi, 2018 yılının en iyi otomobilini belirlemek için bir organizasyon düzenledi. 11 farklı kategoriden toplamda 385 arabanın değerlendirildiği yarışmaya 18 Avrupa ülkesinden binlerce okuyucu katılarak yılın otomobilini belirlemek için oy verdi.

Rakiplerine karşı ezici üstünlük sağladı

Artık geleneksel hale gelen ve bu yıl 42.si düzenlenen “Yılın otomobili” yarışmasının galibi, tüm oyların yüzde 22.4’ünü almayı başaran Alfa Romeo Giulia oldu. Ayrıca Alfa Romeo’nun ilk SUV modeli Stelvio da kendi kategorisinde birinci gelmeyi başardı.

Yine bir İtalyan markası olan Fiat Abarth 595 ise “Mini araba” segmentinde yüzde 27.2 oy alarak en iyi model seçildi.

Okuyuculara teşekkürler edildi

Almanya’nın Stuttgart şehrinde düzenlenen ödül töreninde konuşan Alfa Romeo markasının EMEA bölgesi yöneticisi Roberta Zerbi, “Bu ödüle layık görüldüğüm için gurur duyuyorum” diyerek oy verenlere teşekkürlerini iletti. Ayrıca Zerbi, “Alfa Romeo Giulia modelinin bu kadar çok takdir edilmesi, tasarımcı ve mühendis kadromuzun ne kadar iyi bir iş çıkardığını gözler önüne seriyor” açıklamasını da yaptı.

Öte yandan Fiat ve Abarth markalarının EMEA yöneticisi Luca Napolitano da ödül alan 595 modeliyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tarz, performans ve ikonikliği bir arada harmanlayan 595’in mükemmel bir motor teknolojisine sahip olduğunu belirten Napolitano; Auto Motor & Sports dergisinin okuyucularına 595’i kendi segmentinde en iyi araba seçtikleri için teşekkür etmeyi de unutmadı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version