Alman lüks otomobil markası Audi, yeni çıkan 2019 model A6 ile sedan segmentine hareket getiriyor.

Önümüzdeki hafta düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı‘nda ilk kez görücüye çıkarılması planlanan model, A6’nın sekizinci nesil versiyonu olacak. Daha pahalıya satılan A8’den aşina olduğumuz üstün teknolojik özellikleriyle dikkat çeken aracın tasarım hatlarıyla da A8 ile aynı DNA’yı paylaştığı söylenebilir.

Yan profilden aracın arka tamponuna dek uzanan çizgiler daha da görünür hale gelmiş. Ön ızgara büyümüş ve aracın tasarımı yatay eksende 2 santim kadar genişlemiş. Keza yeni A6’nın aerodinamik özelliğinin daha da geliştirildiği, bu sayede sürüş esnasında içeriye çok az ses aldığı da Audi tarafından açıklanmış durumda.

Çelik ve alüminyum alaşımından dış gövde üretilirken Audi mümkün mertebe ağırlıktan tasarruf etmeye ve dayanıklılığı artırmaya odaklanmış. 2019 model A6’nın iç hacmi ise tatmin edici bir seviyeye çıkarılmış. Öyle ki artık bagaja iki adet golf çantasını yatay olarak sığdırabilmek mümkün.

Audi’nin Quattro ismini taşıyan dört tekerlekli çekiş sistemi yeni A6’da standart olarak sunuluyor. Güç ünitesine göre değişen iki farklı şanzıman da opsiyonel olarak sunuluyor: Sekiz ileri triptronik vites veya daha yenilikçi bir teknoloji olan yedi ileri S şanzıman.

Avrupa’da 340 beygir güce sahip 3.0 litrelik TFSI benzinli motorla piyasaya çıkacak olan araç, aynı zamanda 3.0 litrelik 286 beygir güç üretebilen TDI motor seçeneğine de sahip olacak.

2019 model Audi A6 ilk olarak Haziran ayından itibaren Almanya’da satışa çıkacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version