Audi’nin yeni elektrikli modeli E-Tron’un 17 Eylül tarihinde resmen tanıtılmadan önce, ABD’nin Colorado şehrinde final testlerini gerçekleştirdiği esnada kameralara yakalandığını biliyoruz. Pikes Peak adı verilen virajlı yollarda enerji geri kazanma testine tabi tutulan elektrikli SUV, yokuş aşağı gittiği süre boyunca menzilini daha da arttırmayı başarmıştı.

Sıfır emisyonlu SUV bunu başarırken üç farklı yöntem izliyor.

  1. Sürücünün hareketlerini önceden tahmin ederek
  2. Frene basılmasının ardından ortaya çıkan enerjiyi bataryaya yönlendirerek
  3. Vites pedallarına uygulanan enerjiden faydalanarak

İki elektrikli motora sahip

Bunların dışında Audi, E-Tron‘un çokça merak edilen teknik özelliklerini de kamuoyuyla paylaştı. Buna göre araçta 355 beygir güç çıkışı sağlayan iki adet elektrikli motor yer alıyor. Ayrıca sürücünün sadece 8 saniye boyunca aktif olarak kullanabileceği “boost mode” özelliği var ki, bu mod aktif hale geldiğinde aracın 402 beygir güç üretebilmesi mümkün oluyor.

Altı saniyeden önce 0’dan 100 km/s’ye ulaşan arabanın çıkabileceği en yüksek hız ise 200 km/s olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Peki ya menzili?

Elektrikli otomobil dendiğinde insanların dikkat ettiği ilk hususlardan biri de menzil kapasitesi. Ancak Audi E-Tron bu noktada potansiyel alıcılarını tatmin edecek kadar performanslı. Sahip olduğu 95 kWh‘lık batarya ile 400 kilometre mesafe kat edebilen araç, çeşitli kasa seçenekleriyle müşterilerin beğenisine sunulacak.

E-Tron Sportback modeline ek olarak Tesla Model S‘e rakip çıkması beklenen E-Tron GT de şirketin planları arasında yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version