BMW’nin plug-in hibrid modeli BMW 740e iPerformance, hem fosil yakıtlı hem de elektrikli olması özelliğiyle yurtdışında lüks segmente yeni bir soluk katmayı başarmıştı. 111 hp gücündeki elektrikli motorun yanında 255 beygir gücündeki 2.0 litrelik dört silindirli fosil yakıtlı motora sahip olan 740e, toplamda 322 beygir güç üretebiliyordu. Toplam 9.4 kWh lityum-ion bataryası ise arabayı sadece elektrikle çalıştırıldığında yaklaşık 22-23 kilometre boyunca götürebiliyordu. Ta ki düne kadar.

Elektrikli motora performans iyileştirmesi geliyor

BMW’nin resmî blog sayfasında yer alan açıklamaya göre 2019 model 740e, muhteşem özelliklerle sahip olacak. Toplamda 390 beygir güce sahip olması planlanan modelde i3 ve i3s’te kullanılan geliştirilmiş batarya teknolojisi kullanılacak. Halihazırda çok düşük menzile sahip olan elektrikli motor da yenilenecek ve menzili artırılacak.

Kablosuz şarj mı? Neden olmasın!

Öte yandan 740e’ye getirilmesi gereken bir diğer özellik de kablosuz şarj teknolojisi. Hatırlanacağı üzere ilk başta 530e için duyurulan bu özellik, henüz prototip aşamasında. Buna göre 3.2 kW hızında şarj aktarımı yapabilen sistem, 530e’nin 9.2 kWh’lık bataryasını 3,5 saatte tamamen doldurabiliyor.

7 serisinin tamamına da “Canlı kokpit” ismi verilen yeni bir teknoloji entegre edilecek. Z4 ve 8 serisinin konsept tasarımlarından aşina olduğumuz bu teknoloji, hayalet gösterge olarak bilinen ekranlara çok benziyor. Dış tarafta ise yeni far ve arka stop lambaları, otonom sürüş teknolojisi de 740e’deki yerini almaya aday. Daha fazla bilgi ve görsel isteyen BMW hayranları, 740e’nin de sergileneceği Paris Motor Fuarı’nı beklemek zorundalar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version