Hyundai yeni elektrikli kompakt crossover modeli Kona‘nın 2019 yılında piyasaya çıkacak makyajlı sürümü için fiyat listesini kamuoyuyla paylaştı.

Ülkemizde pek tercih edilmiyor olmasına rağmen Kona’nın benzinli versiyonu da ABD’de hayli popüler. Öte yandan elektrikli Kona’nın 2019 modelinde menzil kapasitesi 415 kilometreye kadar çıkarılmış durumda. Üstelik sıfır emisyon değeriyle!

150 kW‘lık bir elektrikli güç ünitesine ev sahipliği yapan araç 201 beygir performansa sahip. Bu değer Kona’yı şehir içinde gayet iyi idare ediyor, ancak Model S gibi rakipleriyle kıyaslandığında kesinlikle düşük. Fakat 2019 Kona’ya dair en çok merak edilen detayların başında fiyat bilgisi geliyordu.

Hyundai fiyatı oldukça rekabetçi bir seviyede tutacağının sözünü verip beklentileri arttırmıştı. Neyse ki bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmadı!

Üç farklı paketle satışa çıkacak

Kona’yı satın almak isteyenlerin karşısına üç farklı paket seçeneği sunulacak. Bu üçlünün ilki ise fiyatı 36 bin 450 dolardan başlayan 2019 Kona Electric SEL olacak. Frene basıldığında bataryayı dolduran SEL paketinde kör nokta çarpışma uyarısı, şerit takip asistanı ve sollama asistanı mevcut bulunuyor.

Donanım listesi gayet başarılı

Android Auto, Apple CarPlay, SiriusXM ve Bluetooth destekli 7 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekranın yanı sıra geri görüş kamerası ve anahtarsız çalıştırma özellikleri de Kona’daki yerini alacak. Deri kaplamalı direksiyon, 6 yöne ayarlanabilir sürücü koltuğu ve ısıtılabilir ön koltuklar ise cabası.

Kona Electric Limited paketi 41 bin 150 dolara, Electric Ultimate ise 44 bin 650 dolara yeni sahiplerine kavuşacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version