Elektrikli otomobillerin kalitesini belirleyen en önemli etkenler batarya ömrü ve motor performansı kuşkusuz. Bugüne dek E-Leaf modeliyle bu kriterleri başarıyla karşılayan Nissan, şimdilerde çıtayı daha da yükselterek aracın 2019 modelinde önemli iyileştirmelere imza atma kararı aldı.

Buna göre yeni geliştirilen uzun menzilli batarya, 2019 Nissan Leaf‘taki yerini alacak. Aracın motor gücü de 200 beygire çıkacak, model isminin sonuna ise E-Plus ibaresi dahil edilecek.

Mevcut modelden çok daha güçlü

Halihazırda satılan Nissan Leaf modelinde 40 kWh‘lık batarya kullanılıyor. Toplamda 142 beygir gücünde bir motorun bulunduğu araç, dolu batarya ile en fazla 240 km menzil kat edebiliyor. Ancak 2019 model Leaf‘ta daha büyük bir batarya ve 200 beygir gücünde elektrikli motor tercihi söz konusu olacak.

Autoguide sitesine açıklama yapan Nissan’ın Elektrikli Otomobil Pazarlama Birimi Yöneticisi Brian Maragno, “Daha fazla kapasiteli, daha büyük bir bataryanız olduğu zaman daha yüksek beygir gücüne sahip motorlara yer verebiliyorsunuz” değerlendirmesinde bulundu.

2019’da bayilerde yerini alabilir

Uzun menzilli yeni Leaf’in ne zaman tanıtılacağı veya müşterilerce satın alınabileceğine dair net bir tarih verilmiş değil. Ancak önümüzdeki seneden itibaren Avrupa ülkeleri ve ABD başta olmak üzere çeşitli bölgelerde yeni modelin satışa çıkmasına şahit olabiliriz. 2019 Nissan Leaf E-Plus’ın Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise bilinmezliğini koruyor.

Öte yandan Maragno, Nissan’ın Formula E yarış ligine dahil olacağının müjdesini de paylaştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version