Nisan ayı gibi tanıtımı yapılan 2021 Mercedes EQS, tanıtıldığı gün ülkemize de geleceği belli olmuştu. Fakat ne zaman gelecek ya da fiyatı ne olur gibi bilgiler elde edilememişti. İşte bu konuda da merak edilen bilgiler açıklandı.

Hem aracın satışları başladı hem de doğal olarak serinin satış fiyatı ortaya çıkmış oldu. E tabii ki lüks elektrikli modelin fiyatı öyle düşük değil. Serinin fiyatı bir hayli yüksek. Zaten hitap ettiği araç sınıfı da belli.

2021 Mercedes EQS  Türkiye Fiyatı Nasıl?

Aracın Türkiye fiyatında asıl önem verilecek olan ilk nokta hangi paket seçeneğinin ve versiyonun geldiği. Şu an fiyat listelerini kontrol ettiğim zaman serinin tek bir versiyonunun ülkemizde satışa çıkacağını görüyorum.

Satılacak olan bu versiyon EQS 580 4 MATIC versiyonu. Bu versiyon üzerinden aracın fiyatı ise 2 milyon 758 bin TL olarak belirlenmiş.

Bu versiyon giriş modeli değil. Bu versiyon aracın yüksek motor seçeneği sunduğu seri. EQS 580 serisinde yer alan çift elektrikli motorun gücü de yüksek.

Çift elektrikli motorla beraber model 516 beygirlik bir güç sunuyor. Tam 855 Nm tork değerinin olduğu da bilinen seri, maksimum olarak 210 km hıza kadar çıkıyor.

Tabii ki burada da bir sınırlama olduğunu söylemek lazım. Onun dışında serinin bir diğer seçeneğinde ise EQS 450 paketi olduğunu ekleyelim. Bu seçenek içerisinde de 330 beygirlik tek bir elektrikli motor yer alıyor. Ayrıca 568 Nm tork değeri de yer almakta.

Şu an için ülkemizde tek versiyon olarak satılacak ve Heritage Edition donanımıyla göreceğimiz serinin bu fiyatla elektrikli modeller içerisinde ne kadar tercih edileceğini göreceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version